ΑΘΗΝΑ
08:12
|
27.04.2024
Σύγκρουση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για νομιμοποίηση της «λαθρομετανάστευσης» έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, αναφορικά με την τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης, ζητώντας την απόσυρσή της.

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε  «αιφνιδιαστική» και «λανθασμένη» την χορήγηση άδειας διαμονής για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών, δηλώνοντας πως, λόγω της συγκεκριμένης τροπολογίας, η χώρα θα γίνει «φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών».

«Αδυνατώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνησή μας ελαστικοποιεί κι άλλο τη δυνατότητα παροχής άδειας διαμονής και εργασίας στους παράνομους μετανάστες. Ακόμα και σε αυτούς που έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας πως «η κυβέρνησή μας το 2012-2014 είχε θεσπίσει ένα νομικό πλαίσιο που προέβλεπε, κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, τη χορήγηση της άδειας διαμονής μόνο εάν οι αιτούντες συμπλήρωναν 7 έτη συνεχούς παρουσίας στη χώρα. Κι αυτό το καθεστώς το διατήρησε ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Προς υπεράσπιση της τροποποίησης έσπευσε ο ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, δηλώνοντας πως, με την νέα τροπολογία, η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει «μια ευκαιρία σε όσους λαθρομετανάστες έχουν εισέλθει στη χώρα, παρότι έχουν εισέλθει στη χώρα παράνομα».

«Έχει μεγάλη ευαισθησία στα ζητήματα εθνικής ταυτότητας και είναι θεμιτό να υπερασπίζεται τις θέσεις του και είναι δική μας δουλειά να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αυτά που θα πω δεν είναι απάντηση στον αγαπημένο μου Αντώνη Σαμαρά» δήλωσε ο υπουργός, συνεχίζοντας πως, εάν η βουλή καταψηφίσει την διάταξη, «αυτό θα σημαίνει ότι ενισχύουμε την παράνομη μετανάστευση και στερούμε πολύτιμα χέρια από την ελληνική οικονομία».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα