ΑΘΗΝΑ
01:02
|
28.04.2024
Για αδίστακτους χειρισμούς έκανε λόγο η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας την έγκριση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για Ουκρανία και Μολδαβία.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το νέο προτεινόμενο 12ο πακέτο κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας , όπως και όλα τα προηγούμενα, θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη στις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής.

Σχολιάζοντας τον ανορθόδοξο τρόπο με τον οποίο πάρθηκε τελικά την Πέμπτη στις Βρυξέλλες η απόφαση για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων όσο αφορά στην Ουκρανία και τη Μολδαβία και το «τέχνασμα» της απουσίας του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτρο Όρμπαν από την αίθουσα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι «φτάνει μέχρι τον παραλογισμό, όταν μέσω αδίστακτων χειρισμών – με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να μην είναι παρόντες στο τραπέζι, – λαμβάνονται νομικά αμφισβητούμενες και προφανώς πολιτικοποιημένες αποφάσεις για έναρξη προενταξιακών διαπραγματεύσεων με χώρες, όπως η Ουκρανία και η Μολδαβία, οι οποίες όχι μόνο δεν πληρούν τα στοιχειώδη κριτήρια της Ε.Ε. αλλά έρχονται σε άμεση αντίθεση με αυτά».

Όσο αφορά τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, η κ. Ζαχάροβα έκανε λόγο για ακόμα ένα πακέτο μονομερών περιοριστικών μέτρων κατά της Ρωσίας, που, όπως όλα τα προηγούμενα, «θα προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει το Politico,  ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, δεν ήταν στην αίθουσα όταν ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ έδωσε νέες οδηγίες και λεπτομέρειες για ένα προτεινόμενο 12ο πακέτο κυρώσεων, καθώς είχε φύγει για να μιλήσει με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σχετικά με την ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στην περιοχή ελεύθερων ταξιδιών της ζώνης Σένγκεν.

Η έναρξη της γραπτής διαδικασίας για το πακέτο κυρώσεων παραμένει ακόμη ασαφής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα