ΑΘΗΝΑ
16:35
|
04.05.2024
Η Τεχνητή Νοημοσύνη έδωσε «φτερά» στον φυλακισμένο ηγέτη της αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργό ενόψει των εκλογών του Φλεβάρη.
Ιμράν Χαν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μήνυμα από τη φυλακή με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης έστειλε σήμερα σε εκατομμύρια υποστηρικτές του ο 71χρονος πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν Χαν, προσπαθώντας να αξιοποιήσει κάθε δυνατό μέσο τεχνολογίας για να κάνει προεκλογική εκστρατεία μέσα από το κελί στο οποίο βρίσκεται από τον περασμένο Αύγουστο με προσχηματικές κατηγορίες ώστε να εμποδιστεί η συμμετοχή του στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το Φεβρουάριο του 2024.

Σε ανακοίνωση του κόμματός του,  «Pakistan Tehreek-e-Insaf» (PTI), αναφέρεται πως ο Χαν έστειλε το κείμενο που έγραψε μέσω δικηγόρων του και αυτό στη συνέχεια εμπλουτίστηκε με το ρητορικό του ύφος.

Ακολούθως, το κείμενο μετατράπηκε σε ήχο, με τη βοήθεια ενός εργαλείου της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης ElevenLabs, το οποίο και δημιούργησε «κλώνο φωνής» από υπάρχοντα δείγματα ομιλίας και μία εικονική συγκέντρωση.

«Συμπατριώτες μου Πακιστανοί, θα ήθελα πρώτα να επαινέσω την ομάδα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για αυτή την ιστορική προσπάθεια. Ίσως όλοι σας αναρωτιέστε πώς τα πάω στη φυλακή. Σήμερα, η αποφασιστικότητά μου για πραγματική ελευθερία είναι πολύ ισχυρή» ξεκίνησε το μήνυμα του Ιμράν Χαν, που παρακολούθησαν εκατομμύρια Πακιστανοί.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως το PTI που έχει σημαντική επιρροή σε νεαρούς ψηφοφόρους είναι το πρώτο πολιτικό κόμμα στο Πακιστάν που χρησιμοποίησε ευρέως τις δυνατότητες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και διαδικτυακές εφαρμογές για να διατηρήσει την επαφή με το μέρος του εκλογικού σώματος που το έφερε στην εξουσία πριν από πέντε χρόνια.

Το 2022 ο Ιμράν Χαν που αρχικά (ως το 2018) είχε καλές σχέσεις με το στρατιωτικό κατεστημένο, που κυβερνά τις τύχες της χώρας επί δεκαετίες, ήρθε στη συνέχεια σε ρήξη με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από την εξουσία παρά την υψηλή δημοτικότητά του σε σημαντικό μέρος του λαού.

Ηγήθηκε έτσι εκστρατείας αμφισβήτησης του στρατού κατηγορώντας ορισμένους στρατηγούς ότι συνωμότησαν με τις ΗΠΑ για να τον ανατρέψουν και πως ορισμένοι εξ αυτών σχεδίαζαν ακόμη και τη φυσική εξόντωσή του καταστρώνοντας σχέδια δολοφονίας. Εκατομμύρια υποστηρικτές του ξεσηκώθηκαν όταν ανατράπηκε τον Απρίλιο του 2022 μετά από πρόταση μομφής αλλά και τον περασμένο Μάιο μετά τη σύλληψή του.

Προτού ασχοληθεί με την πολιτική ο Ιμράν Χαν ήταν διεθνής παίχτης του κρίκετ και το 1982 ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας του Πακιστάν οδηγώντας την στη νίκη κατά τους αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου Κρίκετ το 1992.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα