ΑΘΗΝΑ
05:48
|
04.05.2024
Η έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της πόλης Κόνακρι, τον μοναδικό τερματικό σταθμό πετρελαίου στη χώρα της Δυτικής Αφρικής.
Το σημείο της έκρηξης στο Κόνακρι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 84 τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη σε τερματικό σταθμό πετρελαίου στην πρωτεύουσα της Γουινέας, Κόνακρι, τα ξημερώματα της Δευτέρας, δήλωσε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στο Reuters.

Ο αξιωματικός είπε ότι ο απολογισμός ήταν προσωρινός, προσθέτοντας ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Η έκρηξη στον μοναδικό τερματικό σταθμό πετρελαίου της δυτικής αφρικανικής χώρας, συγκλόνισε τη διοικητική περιοχή Καλούμ στο κέντρο της πόλης Κόνακρι, ανατινάζοντας τα παράθυρα πολλών κοντινών σπιτιών και αναγκάζοντας εκατοντάδες να εγκαταλείψουν την περιοχή, είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

Το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Μια τεράστια φωτιά και ο μαύρος καπνός που έβγαινε από αυτή ήταν ορατά από μίλια μακριά, καθώς οι πυροσβέστες έσπευσαν στην περιοχή, ενώ πολλά βυτιοφόρα έφυγαν από την αποθήκη, συνοδευόμενα από στρατιώτες και αστυνομικούς.

Σε δήλωσή της, η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων στην πρωτεύουσα και προέτρεψε τους εργαζόμενους να μείνουν στα σπίτια τους.

«Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα καλούνται να μείνουν σπίτι» και «τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία έχουν κλείσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει άγνωστη, δήλωσαν αξιωματούχοι, και «η κλίμακα και οι συνέπειές της θα μπορούσαν να έχουν άμεσο αντίκτυπο στον πληθυσμό».

Η Γουινέα δεν είναι παραγωγός πετρελαίου και δεν έχει ικανότητα διύλισης πετρελαίου. Εισάγει εξευγενισμένα προϊόντα, τα οποία αποθηκεύονται ως επί το πλείστον στον τερματικό σταθμό Καλούμ και διανέμονται μέσω φορτηγών σε όλη τη χώρα.

Το μέγεθος της ζημιάς στον τερματικό σταθμό παραμένει ασαφές.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα