ΑΘΗΝΑ
02:48
|
05.05.2024
Ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή και πρόστιμο 45.000 ευρώ ζήτησε η εισαγγελία, για τον Αλγερινό ποδοσφαιριστή της Νις Γιούσεφ Ατάλ.
Η τελική ετυμηγορία αναμένεται να ανακοινωθεί έως τις 3 Ιανουαρίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή και πρόστιμο 45.000 ευρώ ζήτησε, χθες Δευτέρα, η εισαγγελία, για τον Αλγερινό ποδοσφαιριστή της Νις Γιούσεφ Ατάλ, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση στα τέλη Νοέμβρη στη Γαλλία, στο πλαίσιο «αντιτρομοκρατικής έρευνας» σύμφωνα με τις αρχές, μετά από ανάρτησή του στα social media, που σχετίζεται με την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα.

Ο διεθνής Αλγερινός ποδοσφαιριστής που ζει πλέον στη Γαλλία, είχε κοινοποιήσει, τον Οκτώβριο, ένα βίντεο του Σεΐχη Μαχμούντ αλ-Χασανάτ που ζητούσε από τον Θεό να στείλει «μαύρη μέρα στους Εβραίους» και «να συνοδεύσει το χέρι των Παλαιστινίων αν πετάξουν πέτρες».

Ο 27χρονος αμυντικός της Νις, υπερασπίστηκε τον εαυτό του στο δικαστήριο λέγοντας ότι δεν είδε ολόκληρο το βίντεο πριν το αναδημοσιεύσει και νόμιζε πως ήταν ένα μήνυμα ειρήνη για όσους υποφέρουν σε αυτόν τον πόλεμο. «Έστειλε ένα μήνυμα υποστήριξης στους Παλαιστίνιους στην Γάζα. Για αυτόν, αυτή είναι η ειρήνη και δεν είναι ο μόνος», σχολίασε ο δικηγόρος του, Αντουάν Βέϊ.

Η τελική ετυμηγορία αναμένεται να ανακοινωθεί έως τις 3 Ιανουαρίου και έως τότε ο γνωστός ποδοσφαιριστής τέθηκε υπό δικαστική επιτήρηση με εγγύηση 80.000 ευρώ και εντολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, πλην των περιπτώσεων που σχετίζονται με τη δραστηριότητά του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα