ΑΘΗΝΑ
08:12
|
27.04.2024
«Δεν είναι πρόβλημα για την κυβέρνηση η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά... αλλά οι υπόλοιποι θα διαγραφούν».
Μαρινάκης για Αντώνη Σαμαρά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Παύλος Μαρινάκης έκανε γνωστό με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι η κομματική πειθαρχία των βουλευτών της ΝΔ στην επίμαχη ονομαστική ψηφοφορία για τους μετανάστες θα τηρηθεί, ΠΛΗΝ του Αντώνη Σαμαρά, απαρέγκλιτα και πως όποιος καταψηφίσει θα διαγραφεί από το κυβερνών κόμμα.

«Δεν είναι πρόβλημα για την κυβέρνηση η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με την επίμαχη τροπολογία, γιατί σημασία έχει να εξηγούμε στους πολίτες τη σκοπιμότητα και την αναγκαιότητα μιας επιλογής» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης στον ΣΚΑΪ.

«Το σημαντικό είναι η ψήφιση της τροπολογίας» και διευκρίνισε ότι ο νόμος «δίνει άδεια διαμονής για εργασία, δεν παραπέμπει σε δικαίωμα παραμονής και αφορά μόνο 30.000 ανθρώπους». Σημείωσε επίσης, πως δεν πρόκειται για ρύθμιση που θα διαρκέσει διηνεκές «όσο υφίστανται η άδεια εργασίας υφίστανται και η άδεια παραμονής».

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν, ότι η τροπολογία «βάζει από το παράθυρο μετανάστες και ότι πρόκειται για ζήτημα δημόσιας τάξης» ο κ. Μαρινάκης απόρησε: «Τι είναι πιο ασφαλές για τη χώρα, να υπάρχουν για 7 χρόνια άνθρωποι που δεν είναι καταγεγραμμένοι ή να γνωρίζουμε ποιοι είναι και που δουλεύουν;».

Στο ερώτημα γιατί αντιδρά ο κ. Σαμαράς απάντησε, ότι ο ίδιος δεν μπορεί να είναι ερμηνευτής ενός πρώην προέδρου και πρώην πρωθυπουργού. Μάλιστα, στην περίπτωση που ένας βουλευτής του κόμματος δεν ψηφίσει τη σχετική τροπολογία κατέστησε σαφές ότι είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία, διευκρινίζοντας ότι θα διαγραφούν όσοι δεν την ψηφίσουν.

Ερωτηθείς ειδικά για τον πρώην πρωθυπουργό και τι θα σημαίνει τυχόν καταψήφιση από εκείνον, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι «θα είναι μια έκφραση πρώην πρωθυπουργού, ενώ πριν από λίγα 24ωρα είχαμε την ψήφιση του προϋπολογισμού που είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

«Η μεταναστευτική πολιτική της χώρας έχει κριθεί, καθώς έχουν μειωθεί κατά 85% οι ροές και ο χρόνος αναμονής για άσυλο από δύο έτη έχει πάει στους δύο μήνες ενώ οι εκκρεμείς αιτήσεις μειώθηκαν κατά 90%», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα