ΑΘΗΝΑ
08:08
|
21.06.2024
Ο Ζελένσκι δήλωσε πως δεν θα διεξαχθούν εκλογές στη χώρα προς αποφυγή «υπονόμευσης της ενότητας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ηγεσία του Ουκρανικού στρατού ζητά την επιστράτευση μισού εκατομμυρίου νέων στρατιωτών σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, με τον ίδιο να υπολογίζει πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα χρειαστεί επιπρόσθετη χρηματοδότηση 13,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκεκριμένα, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε πως ο στρατός ζήτησε επιπλέον 450-500.000 άτομα να ενταχθούν στον στρατό, χωρίς όμως να έχουν καταλήξει ακόμη σε κάποια απόφαση, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα «ευαίσθητο». Σύμφωνα με τον ίδιο, το αίτημα θα τεθεί προς συζήτηση ανάμεσα σε αξιωματικούς του στρατού και της κυβέρνησης και στη συνέχεια θα τεθεί στη βουλή προς διαβούλευση.

Ο Ζελέσκι ξεκαθάρισε βέβαια ότι μια τέτοιας κλίμακας στρατιωτική κινητοποίηση θα απαιτούσε «πρόσθετη χρηματοδότηση» 13,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προσθέτοντας πως είναι σίγουρος ότι οι ΗΠΑ δεν θα απογοητεύσουν την Ουκρανία όσον αφορά την υποστήριξη.

Ακόμα, δήλωσε πως, λόγω του πολέμου, δεν θα μπορέσουν να υπάρξουν προεδρικές εκλογές στην χώρα, μιας και θα «υπονόμευαν την ενότητα» στην Ουκρανία.

Επίσης, υποσχέθηκε ότι η Ουκρανία θα παράξει ένα εκατομμύριο μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντός του επόμενου έτους, στο πλαίσιο της προσπάθειας παραγωγής περισσότερου οπλισμού εντός της χώρας.

«Του χρόνου θα φτιάξουμε ένα εκατομμύριο μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Θα το καταφέρουμε. Θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Παρά το αίτημα του στρατού για μαζική επιστράτευση, ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι η Ουκρανία δεν χάνει τον πόλεμο, μιας και έχουν βρεθεί σε «χειρότερη κατάσταση» σε προηγούμενες φάσεις της σύγκρουσης. Ο Ζελένσκι παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει σε πόσο καιρό θα τελειώσει η σύγκρουση, αλλά πιστεύει ότι εάν η Ουκρανία παραμείνει «ανθεκτική», ο πόλεμος θα ολοκληρωθεί πιο γρήγορα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στη Γαλλία: Η μάχη των ακραίων στη Δεξιά, την Αριστερά και το Κέντρο;

Οι πέντε προκλήσεις του νέου Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε

Μπαράζ επαφών Κύπρου-Λιβάνου μετά τις απειλές Νασράλα

Σταϊκούρας: Τον Νοέμβριο η παράδοση του μετρό Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα