ΑΘΗΝΑ
01:24
|
27.07.2024
Παρά τις οδηγίες των ισραηλινών αρχών να μετακινηθούν οι εκτοπισμένοι προς την Ράφα, η περιοχή βομβαρδίζεται καθημερινώς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή στη Λωρίδα της Γάζας έχει μετατραπεί η Ράφα, λόγω του εκτοπισμού εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τον βορρά στην περιοχή, με τον συνωστισμό να γίνεται ασφυκτικός για τους κατοίκους αλλά και τους εσωτερικούς μετανάστες οι οποίοι αναγκάζονται να ζουν υπό άθλιες συνθήκες, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

«Η πληθυσμιακή πυκνότητα εκτιμάται ότι ξεπερνά πλέον τους 12.000 ανθρώπους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, έχοντας τετραπλασιαστεί από την κλιμάκωση», ανέφερε η υπηρεσία. Ο αντίστοιχος αριθμός

«Χιλιάδες άνθρωποι παρατάσσονται μπροστά στα κέντρα διανομής βοήθειας για να παραλάβουν τροφή και νερό, αλλά και για να τους παραχωρηθεί στέγη και προστασία, χωρίς επαρκείς εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, σε άτυπους χώρους φιλοξενίας εκτοπισμένων και πρόχειρα καταφύγια».

Παρά τις οδηγίες των ισραηλινών αρχών όπου καθοδηγούσαν τους Παλαιστίνιους της βόρειας και κεντρικής Λωρίδας της Γάζας να μετακινηθούν προς την Ράφα , στα σύνορα με την Αίγυπτο, χαρακτηρίζοντας την «ασφαλή ζώνη», η περιοχή βομβαρδίζεται καθημερινώς, με τους κατοίκους και τους εκτοπισμένους να κινδυνεύουν επιπλέον από αρρώστιες και ασιτία.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Γιάννης Αγγελάκας: Ακυρώνει τις καλοκαιρινές συναυλίες για λόγους υγείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα