ΑΘΗΝΑ
17:37
|
07.05.2024
Μεταξύ των ονομάτων στη λίστα βρίσκεται και εκείνο του Πρίγκιπα Άντριου, προκαλώντας σάλο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.
Ο Τζέφρι Έπσταϊν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα ονόματα περισσότερων από 170 συνεργατών του καταδικασμένου για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Έπσταϊν ενδέχεται να δημοσιοποιηθούν τον επόμενο μήνα μετά από απόφαση αμερικανού δικαστή.

Ανάμεσά τους αναμένεται να είναι και ο πρίγκιπας Άντριου, εάν δοθούν αποδεικτικά στοιχεία από μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι την θώπευσε το 2001.

Οι ταυτότητες αποκαλύπτονται στο πλαίσιο μιας διευθετημένης αγωγής κατά της μαστροπού και συνεργάτη του Έπσταϊν, Γκισλέιν Μαξγουελ.

Οποιοσδήποτε είναι στη λίστα έχει προθεσμία έως την 1η Ιανουαρίου για να υποβάλει ένσταση για να αφαιρεθεί το όνομά του.

Ο Τζέφρι Έπσταϊν, ένας εκατομμυριούχος χρηματοδότης που ήταν γνωστό ότι συσχετιζόταν με πρόσωπα υψηλού προφίλ όπως ο Πρίγκιπας Άντριου, πέθανε στη φυλακή το 2019. Ο θάνατός του, ενόσω περίμενε τις ομοσπονδιακές κατηγορίες για εμπορία λευκής σαρκός, κρίθηκε ως αυτοκτονία από τον ιατροδικαστή της Νέας Υόρκης.

Η απόφαση 51 σελίδων που εκδόθηκε τη Δευτέρα από τη δικαστή της Νέας Υόρκης Λορέτα Πρέσκα ζητά να «αποσφραγιστούν πλήρως» οι σχέσεις του Έπσταϊν.

Είναι η πιο πρόσφατη δικογραφία που ασκήθηκε κατά της Μάξγουελ, μιας πρώην Βρετανίδας που εκτίει ποινή φυλάκισης 20 ετών για τα εγκλήματα που διέπραξε με τον Έπισταϊν.

Η αγωγή της κας Βιρτζίνια Τζιουφρέ για συκοφαντική δυσφήμιση ασκήθηκε το 2015 και διευθετήθηκε το 2017, αφήνοντας τα ονόματα πολλών συνεργατών του Έπσταϊν κάτω από μια σφραγίδα με εντολή του δικαστηρίου.

Περιλαμβάνουν 40 αποδεικτικά έγγραφα από τη Johanna Sjoberg, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο πρίγκιπας Άντριου τη θώπευσε στο στήθος της ενώ καθόταν σε έναν καναπέ μέσα στο διαμέρισμα του Έπσταϊν στο Μανχάταν το 2001.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είχαν προηγουμένως δηλώσει ότι οι ισχυρισμοί είναι «κατηγορηματικά αναληθείς».

Πέρυσι, ο Δούκας της Υόρκης πλήρωσε εκατομμύρια στην κυρία Τζιουφρέ για να διευθετήσει μια αγωγή που υπέβαλε ισχυριζόμενη ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν 17 ετών.

Ο πρίγκιπας Άντριου είπε ότι δεν είχε συναντήσει ποτέ την κα Τζιουφρέ και αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της.

Στην απόφασή της, η δικαστής Πρέσκα σημείωσε ότι πολλά από τα άτομα που κατονομάζονται στη μήνυση έχουν ήδη αναγνωριστεί δημόσια από τα μέσα ενημέρωσης ή στην ποινική δίκη της Μάξγουελ.

Πρόσθεσε ότι πολλοί άλλοι «δεν προέβαλαν αντίρρηση» για τη δημοσιοποίηση των εγγράφων.

Ορισμένα από τα ονόματα στη λίστα θα παραμείνουν σφραγισμένα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ανήκουν σε παιδιά-θύματα, ανέφερε η δικαστής στην απόφασή της.

Οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου των ΗΠΑ πιέζουν να κληθούν τα ημερολόγια πτήσης για το ιδιωτικό αεροπλάνο του Έπσταϊν.

Καταδικασμένος το 2008 για εκπόρνευση ανηλίκου, ο Έπσταϊν μετακινούνταν μέσα σε κοινωνικούς κύκλους που περιλάμβαναν βασικά πρόσωπα στον κόσμο των επιχειρήσεων και της πολιτικής.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα