ΑΘΗΝΑ
09:28
|
01.05.2024
Η πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20/12, στις 18.00 το απόγευμα στον σταθμό μετρό στον Πειραιά.
Συγκέντρωση στην ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρεία ZIM την Tετάρτη 20/12
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στον Πειραιά στα γραφεία της ισραηλινής ναυτιλιακής εταιρίας ΖΙΜ διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων.

Η ναυτιλιακή ZIM είναι η παλαιότερη ναυτιλιακή του Ισραήλ και αποτελεί σημαντικό γρανάζι στη διατήρηση και επέκταση του ισραηλινού απαρτχάιντ και των παράνομων εποικισμών. Στην παρούσα επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, η εταιρεία προσέφερε αμέσως όλα τα πλοία και τις υποδομές της για την εξυπηρέτηση των «εθνικών αναγκών του Ισραήλ».

Η συγκέντρωση είναι τμήμα της παγκόσμιας καμπάνιας #BlocktheΒoat, που ξεκίνησε το 2014 με πρωτοβουλία του Αραβικού Κέντρου Πόρων και Οργάνωσης (Arab Resource and Organizing Center – AROC) στο λιμάνι του Όκλαντ στην Καλιφόρνια, και το οποίο είχε πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο μπλοκάρισμα πλοίων της ισραηλινής ναυτιλιακής ZIM στην ιστορία. Η καμπάνια αναβιώνει με διαδηλωτές και λιμενεργάτες στην Αυστραλία, την Ισπανία, την Ιταλία και το Βέλγιο, μεταξύ άλλων, να αποκλείουν τα λιμάνια για τα πλοία της ZIM.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στον σταθμό Μετρό στον Πειραιά και θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της ZIM. Στηρίζουν με τη συμμετοχή τους το BDS Greece και άλλες συλλογικότητες και σωματεία εργαζομένων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα