ΑΘΗΝΑ
14:28
|
02.05.2024
Ο Ντεπαρτιέ έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση από 12 γυναίκες, ενώ δημοσιεύθηκαν και πλάνα στα οποία ο ηθοποιός κάνει άσεμνες δηλώσεις κατά 10χρονου κοριτσιού.
Ο Ντεπαρτιέ έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση ή παρενόχληση από 13 γυναίκες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε την Τετάρτη ότι ο Γάλλος ηθοποιός, Ζεράρ Ντεπαρτιέ, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό, έχει βρεθεί στόχος «ανθρωποκυνηγητού», καθώς οι πολυάριθμες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση κατά του ηθοποιού έχουν επιστρέψει στο προσκήνιο.

Ο Ντεπαρτιέ έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση ή παρενόχληση από 13 γυναίκες, ενώ πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας ντοκιμαντέρ με πλάνα στα οποία ο ηθοποιός κάνει άσεμνες δηλώσεις κατά γυναίκας διερμηνέα, αλλά και για ένα 10χρονο κορίτσι.

Μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση την Τετάρτη, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι ο Ντεπαρντιέ είναι «ένας σπουδαίος ηθοποιός» που «κάνει τη Γαλλία περήφανη». Επίσης, αναφερόμενος στην πρόταση της Γαλλίδας υπουργός Πολιτισμού, να αφαιρεθεί από τον ηθοποιό το μετάλλιο του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, επειδή ο Ντεπαρντιέ «ντρόπιασε την χώρα», ο Γάλλος πρόεδρος υποστήριξε ότι το μετάλλιο δεν θα έπρεπε να του αφαιρεθεί λόγω «καταγγελιών», δηλώνοντας πως δεν σκοπεύει ο ίδιος να συμμετάσχει στο «ανθρωποκυνηγητό» κατά του ηθοποιού.

Οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου δημιούργησαν αντιδράσεις, με την Σαντρίν Ρουσό, βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων, να δηλώνει ότι ο πρόεδρος προσβάλει τα θύματα σεξουαλικής βίας με την υπεράσπιση του ηθοποιού.

«Ένας άνθρωπος που σεξουαλικοποιεί ένα 10χρονο παιδί δεν κάνει μια χώρα περήφανη», τόνισε η βουλευτής.

Η σύμβουλος των Πρασίνων στο Παρίσι, Raphaëlle Rémy-Leleu, δήλωσε ότι ο Μακρόν απογοήτευσε τις Γαλλίδες με τις δηλώσεις του και ότι, εάν ο Ντεπαρτιέ δεν λογοδοτήσει, τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων «δεν θα αποκτήσουν ποτέ την ίδια αξία όσο η υποτιθέμενη φήμη ενός άνδρα».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA- Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

ΣΕΤΕΠΕ : Το Δώρο Πάσχα δεν έχει καταργηθεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα