ΑΘΗΝΑ
18:34
|
28.04.2024
«Η επέκταση του εργοταξίου εξυπηρετεί σαφώς την «ανεμπόδιστη» κοπή και των τελευταίων δέντρων».
Τα χειρότερα πλησιάζουν στην πλατεία Εξαρχείων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε νέα ανακοίνωση προχώρησαν κάτοικοι, συλλογικότητες και στέκια της πλατείας Εξαρχείων με την ονομασία «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»:

Την τελευταία εβδομάδα εντός του εργοταξίου της πλατείας Εξαρχείων φορτηγά ξεφορτώνουν τσιμεντένιες βάσεις. Είναι οι βάσεις που θα στηρίξουν τις νέες λαμαρίνες της επέκτασης του εργοταξίου. Βάσει της κάτοψης της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Στουρνάρη και Σπ. Τρικούπη περιορίζονται στο μισό περίπου, ενώ επί της Θεμιστοκλέους παραμένει μόνο ένας στενός διάδρομος, ίσα ίσα να επιτρέπει τη διέλευση ενός ανθρώπου τη φορά.

Φαίνεται, πως η εταιρία σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να καλυφθεί το σκάνδαλο του κόστους των καθυστερήσεων, της πριμοδότησης των 57 εκατομμυρίων πριν από 1 χρόνο περίπου, αλλά και της «προχειροδουλειάς» που προχωρά χωρίς τις απαραίτητες μελέτες και άδειες, σε βάρος της τσέπης όλων μας, σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής μας, βιάζεται να ρίξει επικοινωνιακά στάχτη στα μάτια με νέες λαμαρίνες. Το ίδιο έγινε και στις 21/12 με περίφραξη της πλ. Πρωτομαγιάς, η οποία προορίζεται για γραφεία και Parking των εργολάβων!

Η επέκταση του εργοταξίου εξυπηρετεί σαφώς την «ανεμπόδιστη» κοπή και των τελευταίων δέντρων που βρίσκονται εκτός εργοταξίου αυτή τη στιγμή και φυσικά, τον απώτερο σκοπό αυτού του σταθμού. Την πλήρη ερημοποίηση της πλατείας Εξαρχείων και της περιοχής γύρω από αυτήν.

Μπορούμε να αντέξουμε να ζούμε με λαμαρίνες κυριολεκτικά έξω από την πόρτα μας; Μπορούμε να αντέξουμε τις θερμοκρασίες που θα αναπτυχθούν όταν θα ζεστάνει ο καιρός, σε μια περιοχή κρανίου τόπο με σκόνη, μέταλλο και επιπλέον τσιμέντο; Μπορούμε να αντέξουμε την κίνηση που θα προκληθεί από τον τόσο βίαιο και άνευ σχεδιασμού περιορισμό της κυκλοφορίας; Πού θα κυκλοφορήσουν τα αυτοκίνητα που ήδη υπάρχουν στην περιοχή; Πού θα σταθμεύσουν;

Με την επέκταση του εργοταξίου παύει να υπάρχει οποιοσδήποτε ελεύθερος χώρος επί της πλατείας και πέριξ αυτής. Καμία δραστηριότητα πια δεν μπορεί να διαμορφωθεί, ούτε καν οι ελάχιστες που υπάρχουν και συμβαίνουν έστω και με το υπάρχον εργοτάξιο. Μπορούμε να ζήσουμε ως φυλακισμένοι στην ίδια μας τη γειτονιά;

Τα χειρότερα έρχονται.

Και είναι γραμμένα με τις χειρότερες έννοιες.

Πολιτική ιδεοληψία και ρεβανσισμός, απαξίωση κάθε έννοιας ακόμα και της αστικής δικαιοσύνης, απληστία και ένα σχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα εργολάβων και κτηματομεσιτικών εταιριών με στόχο τον εκτοπισμό των κατοίκων, την τουριστικοποίηση και των εξευγενισμό όλου του κέντρου της πόλης.

Για άλλη μια φορά, λοιπόν, εν μέσω γιορτών και αργιών, χωρίς καμία ενημέρωση και συζήτηση, πραξικοπηματικά, φαίνεται ότι ετοιμάζονται για τα χειρότερα. Γεννιούνται διάφορα ερωτήματα. Κάποια από αυτά ίσως και να αποδειχθούν ρητορικά…

Το ΣτΕ που ήδη εκτέθηκε με μία απόφαση που καταδεικνύει τις πολιτικές παρεμβάσεις θα επιτρέψει να συμβεί η επέκταση πριν καν βγει η απόφαση για την προσφυγή των κατοίκων; Η νέα δημοτική αρχή που επαναλαμβάνει διαρκώς τη φράση «και μετρό και δέντρα», που συνεχίζει να μιλά για διαβούλευση και βιώσιμη πόλη θα παρακολουθεί πάλι απαθής, μη και κακοκαρδίσει Γεωργιάδηδες και Πλεύρηδες; Μάλλον φάνηκε ότι δεν την υπολογίζουν πολύ, αν και τους κάνει τα χατίρια.

Υπάρχουν, όμως, και εκείνα τα ερωτήματα που έχουν σίγουρες και ξεκάθαρες απαντήσεις.

Μπορούμε να ζήσουμε έτσι; ΟΧΙ.

Θα επιτρέψουμε την εκδίωξή μας; ΟΧΙ.

Θα αντισταθούμε; ΝΑΙ!

Για εμάς είναι ζήτημα ζωής, ζήτημα ύπαρξης. Ο πόλεμος έχει διάρκεια, οι μάχες είναι πολλές. Θα τις δώσουμε όλοι και όλες που δεν το βάζουμε κάτω, που πιστεύουμε στον αγώνα, στο δίκιο, στη συντροφικότητα, την αλληλεγγύη και την ελευθερία… Μέχρι να σηκωθούν να φύγουν αυτοί.

Ανοιχτή Συνέλευση «Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»

*Είμαστε σε επιφυλακή. Όταν έρθουν, θα είμαστε στην πλατεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα