ΑΘΗΝΑ
13:06
|
29.05.2024
Ο καθηγητής Κτηνιατρικής που όρισε η ΕΛΑΣ ανέφερε πως τα χαρακτηριστικά των τραυμάτων «δεν τεκμαίρουν ανθρώπινη παρέμβαση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έτοιμη είναι πλέον η δικογραφία της υπόθεσης του θανάτου του Όλιβερ, του χάσκι που ξεψύχησε μετά τον βαρύ τραυματισμό του στην Αράχωβα, μετά την ολοκλήρωση της πραγματογνωμοσύνης για τα αίτια θανάτου του, η οποία πρόκειται να παραδοθεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την έκθεση που κατέθεσε ο καθηγητής Κτηνιατρικής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, τον οποίον όρισε η ΕΛΑΣ, δεν βλέπει ανθρώπινη παρέμβαση στον θανάσιμο τραυματισμό του σκύλου. Στο πόρισμα του αναφέρει ότι ο τραυματισμός του χάσκι «παραπέμπει σε επίθεση άλλου/άλλων ζώων».

Ο ίδιος τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι ενώ στην κατάθεσή της η κτηνίατρος Τόλα, που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ, αναφέρεται σε κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα, «κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται πουθενά στην έκθεση νεκροτομής».

Αναφορικά με το τραύμα στην περινεϊκή χώρα ο καθηγητής Κτηνιατρικής αφενός επισημαίνει ότι δεν χρησιμοποιήθηκε σωστή μεθοδολογία «για να μπορεί να εκτιμηθεί σωστά» και αφετέρου ότι «το συγκεκριμένο τραύμα όπως εμφαίνεται στη φωτογραφία κατά την νεκροτομή, εμφανίζει εκτεταμένη σήψη, η βαρύτητα της οποίας δεν δικαιολογείται στο διάστημα μεταξύ της περίθαλψης του τραύματος από την κτηνίατρο και της νεκροτομής. Εκτιμάται ότι η εκτεταμένη αυτή σήψη στο σημείο του τραύματος οφείλεται στο ότι, από τον τρόπο τραυματισμού εισήλθαν στους εν τω βάθει ιστούς μικρόβια τα οποία στο αναερόβιο εν τω βάθει περιβάλλον, ανέπτυξαν αυτή την ταχεία σηπτική δράση. Επίσης στην ίδια φωτογραφία, διαπιστώνεται περιφερειακά του τραύματος, λύση συνεχείας του δέρματος που προέρχεται από θλών και τέμνων όργανο (δόντι)».

Όπως αναφέρεται στη Νεκροτομική Έκθεση, δεν διαπιστώθηκαν αλλοιώσεις στο κατιόν κόλο, στοιχείο που δεν συνάδει με βίαιη είσοδο ξένου σώματος. Επίσης δεν αναφέρονται ούτε διαπιστώνονται από τις φωτογραφίες κλινικά σημεία και αλλοιώσεις στον πρωκτικό δακτύλιο.

«Από τα παραπάνω (και κυρίως από τη φωτογραφία του τραυματισμού στο αριστερό ούς καθώς και από αυτή από το ακανόνιστου σχήματος τραύμα στην περινεϊκή χώρα με απώλεια δέρματος και τριχών), και επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά, ότι η πραγματογνωμοσύνη βασίζεται σε φωτογραφικό υλικό αλλά και σε συγκεκριμένο υλικό που δόθηκε από το Α.Τ. Διστόμου, συμπεραίνεται ότι: το ζώο κατέληξε από μεθαιμορραγικό σοκ, λόγω τραυμάτων τα χαρακτηριστικά των οποίων δεν τεκμαίρουν ανθρώπινη παρέμβαση, αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/ων ζώων» καταλήγει στην έκθεσή του ο Νίκος Παπαϊωάννου.

Ερωτήματα εγείρει το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης, μιας και έρχεται σε αντίθεση, αφενός με το πόρισμα της κτηνιάτρου που τον εξέτασε αρχικά και αφετέρου με τις δηλώσεις της δικηγόρου του κηδεμόνα αλλά και της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης Ζώων, οι οποίοι κάνουν λόγω για γνωστό στους ίδιους άτομο το οποίο βασάνισε το χάσκι.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο επίδομα ανεργίας με αναδιανομή της φτώχειας

Φωτιά στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής

Δημήτρης Σταρόβας: Εξιτήριο από το Τζάνειο μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο

Αποκάλυψη Τέμπη: Σε κυβερνητική σύσκεψη αποφασίστηκε το μπάζωμα του χώρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα