ΑΘΗΝΑ
01:58
|
04.05.2024
Λίγες ώρες μετά την κακοποίηση της Άστα Γιόνασον από τον ηθοποιό, η αδελφή του και πρόεδρος της εταιρείας του την απέλυσε.
Βιν Ντίζελ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για σεξουαλική επίθεση στην πρώην βοηθό του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Fast Five» κατηγορείται ο διάσημος ηθοποιός Βιν Ντίζελ. Η πρώην βοηθός του ηθοποιού κατέθεσε μήνυση κατά του, υποστηρίζοντας ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν δούλευε μαζί του το φθινόπωρο του 2010 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Fast Five».

Στα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στο Λος Άντζελες και έχει στην κατοχή του το Vanity Fair, η βοηθός του Άστα Γιόνασον υποστηρίζει, ότι προσελήφθη από την εταιρεία του Βιν Ντίζελ, One Race, για να εργαστεί για τον ηθοποιό ενώ το «Fast Five» γυριζόταν στην Ατλάντα.

Στις ευθύνες της λοιπόν, ήταν η διοργάνωση πάρτι, η συνοδεία του Βιν Ντίζελ σε πάρτι και η παραμονή κοντά του σε περίπτωση, που φωτογραφιζόταν με γυναίκες σε εκδηλώσεις χωρίς την παρουσία της μακροχρόνιας σχέσης του. Το ET Online επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του Βιν Ντίζελ για δηλώσεις μετά την αποκάλυψη χωρίς κάτι τέτοιο να καταστεί δυνατό.

Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2010, όταν ζητήθηκε από την Άστα Γιόνασον να περιμένει τον Βιν Ντίζελ στο ξενοδοχείο, ενώ διασκέδαζε τις οικοδέσποινες που είχε φέρει μαζί του από το κλαμπ. Μόλις έφυγαν όλοι, σύμφωνα με τη μήνυση, ο ηθοποιός την άρπαξε από το χέρι και την τράβηξε στο κρεβάτι.

Η Γιόνασον του ζήτησε να σταματήσει και ξέφυγε από τα χέρια του, περιμένοντας στην εξώπορτα της σουίτας για να φύγει.

Αντί ο διάσημος ηθοποιός να φύγει, πλησίασε τη Γιόνασον και άρχισε να την παρενοχλεί σεξουαλικά παρά τις εκκλήσεις της να σταματήσει. «Η κυρία Γιόνασον φοβόταν να αρνηθεί πιο βίαια στον προϊστάμενός της γνωρίζοντας πως το να φύγει από το δωμάτιο ήταν τόσο κρίσιμο για την προσωπική της ασφάλεια όσο και για την εργασιακή», υποστηρίζεται στην αγωγή.

«Αυτή η ελπίδα πέθανε, όταν ο Βιν Ντίζελ έπεσε στα γόνατα, έσπρωξε το φόρεμά της προς τη μέση της και κακοποίησε το σώμα της περνώντας τα χέρια του πάνω από τα πόδια της, συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών μηρών της», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του ηθοποιού, δήλωσε ότι ότι ο πελάτης του «αρνείται πλήρως τις (παραπάνω) κατηγορίες της Γιόνασον».

«Δεν σταματούσε»

Στη μήνυση υποστηρίζεται, ότι ο ηθοποιός προσπάθησε να της κατεβάσει τα εσώρουχα, κάτι που έκανε τη βοηθό του να ουρλιάξει και να τρέξει στον διάδρομο προς το μπάνιο, όπου ο ηθοποιός φέρεται να την κόλλησε στον τοίχο, παρά την άρνησή της.

Ο διάσημος ηθοποιός, σύμφωνα με τα έγγραφα, φέρεται να αυνανίστηκε ενώ η τρομοκρατημένη κοπέλα έκλεισε τα μάτια της, προσπαθώντας να απομακρυνθεί από τη σεξουαλική επίθεση και να αποφύγει να τον θυμώσει. Ώρες αργότερα, σύμφωνα με τη μήνυση, η Σαμάνθα Ντίζελ, αδερφή του διάσημου ηθοποιού και πρόεδρος της One Race, κάλεσε την Γιόνασον να τερματίσει την απασχόλησή της μετά από λιγότερο από δύο εβδομάδες στη δουλειά.

«Της ήταν ξεκάθαρο πως την απέλυαν επειδή δεν ήταν πλέον χρήσιμη. Ο Βιν Ντίζελ την είχε χρησιμοποιήσει για να εκπληρώσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες και εκείνη είχε αντισταθεί στις σεξουαλικές του επιθέσεις» αναφέρεται στην αγωγή. Στην αγωγή η ίδια υποστηρίζει ότι υπέστη, μεταξύ άλλων, διάκριση με βάση το φύλο, σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας, εχθρικό εργασιακό περιβάλλον, παράνομη απόλυση και αντίποινα.

Κατηγορεί επίσης τον ηθοποιό και την εταιρεία παραγωγής του για απόπειρα συγκάλυψης, υποστηρίζοντας ότι υπέφερε και συνεχίζει να υποφέρει από ταπείνωση, συναισθηματική δυσφορία και ψυχικό και σωματικό πόνο και αγωνία. Υποστηρίζει, πως κράτησε τη σιωπή της μετά το περιστατικό, επειδή είχε υπογράψει μια συμφωνία μη αποκάλυψης, όταν πήρε τη θέση της εταιρείας One Race.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα