ΑΘΗΝΑ
12:52
|
28.04.2024
Πέθανε, όπως ο Τζορτζ Φλόιντ περίπου δυόμισι μήνες αργότερα, παρακαλώντας τους αστυνομικούς να σταματήσουν να ασκούν πίεση στο σώμα του καθώς «δεν μπορούσε να αναπνεύσει».
Δικαιοσύνη για τον Έλις ζητούσαν διαδηλωτές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις αστυνομικοί στην πολιτεία της Ουάσιγκτον των ΗΠΑ κρίθηκαν αθώοι για όλες τις κατηγορίες για τη δολοφονία ενός αφροαμερικανού το 2020 στην Τακόμα, περίπου 50 χιλιόμετρα από το Σιάτλ.

Ο 33χρονος Μανουέλ Έλις, όπως ο Τζορτζ Φλόιντ περίπου δυόμισι μήνες αργότερα, πέθανε στις 3 Μαρτίου του 2020 παρακαλώντας τους αστυνομικούς να σταματήσουν να ασκούν πίεση στο σώμα του καθώς «δεν μπορούσε να αναπνεύσει».

Τα βίντεο που προβλήθηκαν στο δικαστήριο έδειχναν τους αστυνομικούς να κάνουν λαβή πνιγμού στον Έλις, ο οποίος ήταν άοπλος, να τον πυροβολούν με τέιζερ και να τον συντρίβουν στο έδαφος με το σωματικό τους βάρος.

Στα βίντεο ο Έλις ακούγεται να παρακαλεί τους αστυνομικούς, λέγοντάς τους: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω, κύριε, δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Οι δικηγόροι των αστυνομικών υποστήριξαν ότι ο Έλις πέθανε από μια θανατηφόρα δόση μεθαμφεταμίνης σε συνδυασμό με μια υπάρχουσα καρδιακή πάθηση και ότι είχε κλωτσήσει την πόρτα του περιπολικού τους.

Μάρτυρες κατηγορίας είπαν στους ενόρκους ότι οι αστυνομικοί ήταν οι επιτιθέμενοι, κάνοντας μια απρόκλητη προσπάθεια να συλλάβουν τον Έλις που επέστρεφε στο σπίτι του αφού είχε αγοράσει ντόνατς από παντοπωλείο.

Ο θάνατος του Έλις ήρθε σχεδόν τρεις μήνες πριν από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, η οποία πυροδότησε διαδηλώσεις που ζητούσαν τη λογοδοσία της αστυνομίας και τη φυλετική δικαιοσύνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα