ΑΘΗΝΑ
18:01
|
03.05.2024
Αυξήθηκε στους 23 ο απολογισμός της έκρηξης στην κεντρική αποθήκη καυσίμων της χώρας.
Συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν περισσότερα θύματα ή αγνοούμενοι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επεισόδια σημειώθηκαν, χθες Πέμπτη, στην πρωτεύουσα της Γουινέας, Κόνακρι, καθώς νεαροί πέταξαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης με αίτημα να αποκατασταθεί η διακίνηση βενζίνης στα πρατήρια καυσίμων των οποίων ο ανεφοδιασμός έχει σταματήσει μετά την φονική έκρηξη στον κεντρικό τερματικό σταθμό πετρελαίου της χώρας.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός της ισχυρής έκρηξης και της πυρκαγιάς που ακολούθησε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην κεντρική αποθήκη της κρατικής εταιρείας πετρελαίου στην περιοχή Καλούμ του Κόνακρι, κοντά στο λιμάνι, είναι 23 νεκροί και 241 τραυματίες, αναθεωρώντας προς τα πάνω τον προηγούμενο απολογισμό.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν περισσότερα θύματα ή αγνοούμενοι ανακοίνωσαν οι αρχές, ενώ η χώρα βρίσκεται σε τριήμερο πένθος.

Τα πρατήρια καυσίμων έκλεισαν προσωρινά σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα μετά την έκρηξη, ενώ αργότερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επανέναρξη της προμήθειας ντίζελ αλλά η διανομή βενζίνης παραμένει σε αναστολή.

«Δεν μπορείτε να πουλάτε ντίζελ και να μας στερείτε τη βενζίνη. Οι περισσότεροι κάτοικοι της Γουινέας χρησιμοποιούν μόνο βενζίνη», διαμαρτυρήθηκαν οι διαδηλωτές, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να δουλέψουν για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην παραλία λόγω ισχυρών ανέμων

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Πάσχα: Πού θα γιορτάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Συναγερμός για τοξικό νέφος στο Βερολίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα