ΑΘΗΝΑ
07:12
|
28.04.2024
Ο ειδικός απεσταλμένος της Αγίας Έδρας Βατικανού για την Ουκρανία επεσήμανε τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Κίνα στην εξεύρεση λύσης.
Ο ειδικός απεσταλμένος του Βατικανού για την Ουκρανία και πρόεδρος της Ιταλικής Επισκοπικής Διάσκεψης, καρδινάλιος Ματέο Τζούπι,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ειδικός απεσταλμένος του Βατικανού για την Ουκρανία και πρόεδρος της Ιταλικής Επισκοπικής Διάσκεψης, καρδινάλιος Ματέο Τζούπι, εκτιμά πως η Κίνα είναι ένας «σημαντικός και απαραίτητος παράγοντας» που μπορεί να συμβάλει στη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης.

«Κάτι κινείται. Έχω πάει στο Κίεβο και τη Μόσχα. Έχω πάει στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο. Τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Ουκρανοί έχουν αναγνωρίσει τον ρόλο της Αγίας Έδρας. Οι Καθολικοί στις δύο πρωτεύουσες κάνουν εξαιρετική δουλειά. Φυσικά, θα θέλαμε πολύ περισσότερα αποτελέσματα, αλλά δεν θα χάσουμε καμία ευκαιρία. Δεν είναι δυνατόν εκτός από όπλα να μην υπάρχει τίποτα άλλο για να νικήσουμε αυτόν τον  πόλεμο», τόνισε ο καρδινάλιος σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

«Η Κίνα είναι ένας σπουδαίος και αναντικατάστατος παράγοντας. Και σίγουρα μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης και την ειρήνευση στην Ουκρανία» συνέχισε ο ειδικός απεσταλμένος του Βατικανού, προσθέτοντας ότι η Αγία Έδρα ευνοεί τη συμμετοχή της διεθνούς κοινότητας, η οποία είναι ένας τρίτος παράγοντας και πρέπει να παίξει το ρόλο της για την εξεύρεση και την εξασφάλιση κατάλληλων λύσεων. 

«Πρέπει να απαλλαγούμε από τη λογική ότι η στρατιωτική νίκη είναι η μόνη επιλογή, ενώ ο διάλογος αποτελεί συνθηκολόγηση», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα