ΑΘΗΝΑ
17:48
|
27.04.2024
Κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης προειδοποιούν τις Φιλιππίνες ότι οι προκλήσεις στην περιοχή είναι «εξαιρετικά επικίνδυνες».
Πλοίο της κινεζικής ακτοφυλακής αποκρούει με κανόνια νερού σκάφος εφοδιασμού του φιλιππινέζικου Ναυτικού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης προειδοποίησαν τις Φιλιππίνες να μην «προκαλέσουν προβλήματα και χάος», καθώς συνεχίζονται οι εντάσεις για τα αμφισβητούμενα ύδατα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Η κρατικά ελεγχόμενη εφημερίδα People’s Daily δημοσίευσε ένα σκληρό σχόλιο, σήμερα Δευτέρα, καταγγέλλοντας ότι οι Φιλιππίνες έχουν επανειλημμένα παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κίνας στην περιοχή και κινδυνεύουν να κάνουν έναν σοβαρό «λάθος υπολογισμού».

Το σχόλιο υπογραμμίζει ιδιαίτερα τις δραστηριότητες των Φιλιππίνων κοντά στον αμφισβητούμενο ύφαλο Second Thomas Shoal που έχει καταλάβει το φιλιππινέζικο ναυτικό, μια περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο της μιας εδαφικής διαμάχης μεταξύ της Κίνας και των Φιλιππίνων και κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι ενθαρρύνουν τις «προκλητικές» ενέργειες των Φιλιππίνων στην περιοχή και «κλιμακώνουν ανεύθυνα τις περιφερειακές εντάσεις».

«Οι Φιλιππίνες στηρίζονται στην υποστήριξη εξωτερικών δυνάμεων, αγνοούν την καλή θέληση και την αυτοσυγκράτηση της Κίνας και προκαλούν επανειλημμένα», αναφέρεται στο κύριο άρθρο της εφημερίδας, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια συμπεριφορά «εξαιρετικά επικίνδυνη που βλάπτει σοβαρά την περιφερειακή ειρήνη, σταθερότητα, ευημερία και ανάπτυξη».

Οι αιχμηρές παρατηρήσεις έρχονται εν μέσω μηνών έντασης, καθώς το Πεκίνο και η Μανίλα ανταλλάσσουν κατηγορίες για μια σειρά ατυχημάτων στη θάλασσα.

Στο τελευταίο περιστατικό στις 10 Δεκεμβρίου, οι Φιλιππίνες κατηγόρησαν την Κίνα ότι παρεμπόδισε ένα σκάφος εφοδιασμού που μετέφερε τον αρχηγό του προσωπικού της Μανίλα Second Thomas Shoal.

Η ακτοφυλακή της Κίνας, ωστόσο, είπε ότι το σκάφος των Φιλιππίνων συγκρούστηκε σκόπιμα με το κινεζικό σκάφος αγνοώντας τις πολλαπλές και αυστηρές προειδοποιήσεις του κινεζικού πλοίου που προηγήθηκαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα