ΑΘΗΝΑ
10:40
|
27.04.2024
Αλεξάνταρ Βούτσιτς: Η απόπειρα εισβολής στο δημαρχείο του Βελιγραδίου υποκινήθηκε από εξωτερικές δυνάμεις με στόχο την υπονόμευση της κυριαρχίας της χώρας.
Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να εισβάλουν στο δημαρχείο του Βελιγραδίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι προσπάθειες της συλλογικής Δύσης να αναζωπυρώσει μια ήδη τεταμένη πολιτική κατάσταση στη Σερβία, χρησιμοποιώντας το γνωστό εγχειρίδιο για την υποκίνηση «πραξικοπημάτων τύπου Μαϊντάν», είναι προφανείς, δήλωσε στο TASS η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Οι δηλώσεις της αφορούν στα επεισόδια το βράδυ της Κυριακής στην σερβική πρωτεύουσα, όπου η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνει υποστηρικτές του συνασπισμού της αντιπολίτευσης «Σερβία κατά της βίας» που έσπασαν τα παράθυρα του δημαρχείου του Βελιγραδίου και προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο, διαμαρτυρόμενοι για την υποτιθέμενη νοθεία στις γενικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

«Η μόνη πιθανή αντίδραση είναι να τηρήσουμε το γράμμα και το πνεύμα του συντάγματος της χώρας και να σεβαστούμε την επιλογή του σερβικού λαού, που ψήφισε για τα εθνικά συμφέροντα του», τόνισε η Ρωσίδα διπλωμάτης.

Νωρίτερα, σε έκτακτο διάγγελμά του ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, είπε ότι η απόπειρα εισβολής στο δημαρχείο του Βελιγραδίου από υποστηρικτές της φιλοδυτικής αντιπολίτευσης υποκινήθηκε από εξωτερικές δυνάμεις με στόχο την υπονόμευση της κυριαρχίας της χώρας.

«Αυτοί που ορκίστηκαν να πολεμήσουν κατά της βίας, μόλις επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά ότι είναι οι πραγματικοί κακοποιοί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Σερβίας.

Κάθε παρόμοια προσπάθεια θα πέσει στο κενό, δήλωσε ο Σέρβος ηγέτης, τονίζοντας ότι οι προκλήσεις της αντιπολίτευσης δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα και ότι «η εξουσία αλλάζει χέρια, μόνο μέσω εκλογών».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα