ΑΘΗΝΑ
05:00
|
28.04.2024
Η Άγκυρα ανακοίνωσε το Σάββατο επιχειρήσεις αντιποίνων, μετά από επιθέσεις που άφησαν πίσω τους 12 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες στο βόρειο Ιράκ.
Καπνοί στο Καμισλί στη βορειοανατολική Συρία κοντά στα τουρκικά σύνορα εν μέσω τουρκικών επιδρομών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οκτώ άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από βομβαρδισμούς των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, χθες Δευτέρα, στη βορειοανατολική Συρία, ανέφεραν οι τοπικές κουρδοσυριακές δυνάμεις και η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει από το Σάββατο ότι θα προχωρούσε σε επιχειρήσεις αντιποίνων, μετά από θανατηφόρες επιθέσεις που άφησαν πίσω τους 12 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες σε βάση στο βόρειο Ιράκ, για τις οποίες κατηγόρησε Κούρδους μαχητές.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Βρετανία, οι πέντε από τους νεκρούς σκοτώθηκαν σε ένα τυπογραφείο στην πόλη Καμισλί της ημιαυτόνομης κουρδικής διοίκησης, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, δήλωσε στο X, πρώην Twitter, ότι οι επιδρομές κατέστρεψαν περισσότερες από 25 εγκαταστάσεις αμάχων και επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών.

Το Παρατηρητήριο και ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου στην περιοχή είπαν ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε περισσότερα από 20 πλήγματα, ιδίως στο Καμισλί και τα περίχωρά του.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα