ΑΘΗΝΑ
09:39
|
19.05.2024
Η εταιρία δήλωσε ότι έχει προγραμματίσει τον διάπλου αρκετών δεκάδων εμπορικών πλοίων από την Ερυθρά Θάλασσα, επικαλούμενη την στρατιωτική επιχείρηση «Prosperity Guardian».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η δανέζικη πολυεθνική εταιρία μεταφορών Maersk ανακοίνωσε την επανέναρξη των ταξιδιών των πλοίων της μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, χάρις την στρατιωτική επιχείρηση «Prosperity Guardian», σχεδόν δυο εβδομάδες μετά την παύση τους λόγω των επιθέσεων των Χούθι της Υεμένης σε εμπορικά πλοία στη περιοχή.

Μάλιστα, εκπρόσωπος της πολυεθνικής είχε δηλώσει πως πλοίο τους, το Maersk Gibraltar, παραλίγο να χτυπηθεί από ρουκέτα των Χούθι στις 14 Δεκεμβρίου και έτσι , από τις 19 Δεκεμβρίου, η εταιρία άλλαξε τον πλου των σκαφών της, στέλνοντάς τα γύρω από την Αφρική, περνώντας από το Ακρωτήρι Καλής Ελπίδας, για να αποφύγουν πιθανές επιθέσεις.

 Η εταιρία δήλωσε ότι έχει προγραμματίσει τον διάπλου αρκετών δεκάδων εμπορικών πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ και την Ερυθρά Θάλασσα, επικαλούμενη την ανάπτυξη της, υπό τις ΗΠΑ, στρατιωτικής επιχείρησης για την προστασία σκαφών απέναντι σε επιθέσεις από τους Χούθι.

«Με την πρωτοβουλία σε λειτουργία, ετοιμαζόμαστε να επιτρέψουμε στα πλοία να ξαναρχίσουν τη μετακίνηση μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, με κατεύθυνση τόσο τα ανατολικά όσο και τα δυτικά. Αυτήν τη στιγμή προχωράμε σε σχεδιασμό για τα πρώτα πλοία που θα πραγματοποιήσουν τη διέλευση το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε η πολυεθνική σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα