ΑΘΗΝΑ
11:47
|
02.05.2024
Σύμφωνα με τοπικά δίκτυα, άτομα είχαν σκαρφαλώσει στο βυτίο και το χτυπούσαν με σίδερα, με σκοπό να αφαιρέσουν καύσιμα.
Έκρηξη βυτιοφόρου καυσίμων στη Λιβερία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μετά από συντριβή και έκρηξη βυτιοφόρου καυσίμων στην κεντρική Λιβερία, ενώ είχαν πάει να κλέψουν καύσιμα από αυτό, δήλωσε ο επικεφαλής ιατρός της χώρας Φράνσις Κάτε.

Το συγκεκριμένο τάνκερ ανατράπηκε κατά μήκος ενός δρόμου στην πόλη Τοτότα, περίπου 130 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, Μονρόβια. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά, αφού στο σημείο είχαν πάει άτομα, προκειμένου να πάρουν καύσιμα από το βυτιοφόρο.

Δυστυχώς, μια έγκυος γυναίκα είναι μεταξύ των νεκρών, ενώ μερικά από τα πτώματα έγιναν στάχτη λόγω της έκρηξης, όπως δήλωσε ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της χώρας της Δυτικής Αφρικής, Φράνσις Κάτε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Super Bongese TV. Περισσότεροι από 83 άνθρωποι εισήχθησαν άμεσα στο νοσοκομείο, ενώ οι ασθενείς με πιο σοβαρά τραύματα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία στη Μονρόβια για θεραπεία.

Όπως αναφέρουν τοπικά δίκτυα και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πολλά άτομα είχαν σκαρφαλώσει πάνω στο βυτίο επιχειρώντας να αφαιρέσουν μέρος του φορτίου του και κάποιοι από αυτούς χτυπούσαν τη δεξαμενή των καυσίμων με σίδερα, ώστε να της ανοίξουν τρύπα, όταν εκείνο ανεφλέγη προκαλώντας μια εκκωφαντική έκρηξη.

Ωστόσο, η πραγματική αιτία της έκρηξης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Ο πρόεδρος της Λιβερίας, Τζορτζ Γουεά, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών, δηλώνοντας σοκαρισμένος, ενώ τόνισε ότι οι εικόνες της τραγωδίας είναι «βαθιά ανησυχητικές».

Η κακή οδική ασφάλεια και οι αδύναμες υποδομές έχουν καταστήσει την Υποσαχάρια Αφρική, την πιο θανατηφόρα περιοχή στον κόσμο για ατυχήματα, με ποσοστό θνησιμότητας τρεις φορές υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα