ΑΘΗΝΑ
12:45
|
02.05.2024
Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση με drone στα, κατειλημμένα από το Ισραήλ, υψίπεδα του Γκολάν.
Drone της Ισλαμικής Αντίστασης του Ιρακ, στο οποίο έχουν τοποθετήσει την παλαιστινιακή σημαία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ευθύνη για επίθεση με drone κοντά σε χωριό στο τμήμα του υψιπέδου του Γκολάν, το οποίο καταλαμβάνει το Ισραήλ, ανέλαβε η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, κάνοντας λόγο για πλήγμα εναντίον «στόχου ζωτικής σημασίας» με «τα κατάλληλα όπλα».

«Ως συνέχεια του αγώνα μας για αντίσταση στην κατοχή και της υποστήριξης του λαού μας στη Γάζα, αλλά και ως απάντηση στις σφαγές που διέπραξε η σφετεριστική οντότητα εναντίον των Παλαιστινίων αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων, οι Μουτζαχεντίν της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ στόχευσαν έναν ζωτικό στόχο στα κατεχόμενα εδάφη μας, στα νότια του οικισμού Έλιαντ, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα όπλα και επιβεβαιώνοντας τη συνέχιση του [αγώνα]» ανέφερε η οργάνωση, αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, ένας συνασπισμός ενόπλων οργανώσεων που συνδέονται με τη Χασντ αλ Σαάμπι, έχει αναλάβει την ευθύνη για τις περισσότερες από τις επιθέσεις εναντίον στρατευμάτων των ΗΠΑ, αυτή τη φορά προχώρησε σε απευθείας πλήγμα κατά του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την πτώση μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος, μετά την ανάληψη ευθύνης, στο οποίο πιθανόν ήταν προσαρμοσμένα εκρηκτικά. Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το drone ερχόταν από τη Συρία κι έπεσε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο, κατεχόμενο από το Ισραήλ, έδαφος του Γκολάν,νότια της Ελιάντ. Οι ισραηλινές αρχές δεν αναφέρθηκαν σε τραυματισμούς που να προκλήθηκαν από το περιστατικό, παρά μόνο σε υλικές ζημιές, χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός και δεύτερος πληροφοριοδότης για τα προβλήματα στα Boeing 737

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα