ΑΘΗΝΑ
02:03
|
13.05.2024
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για πολεμική ρητορική.
Λαβρόφ κατά Ζελένσκι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Το καθεστώς του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι λειτουργεί μέσα σε μια πολεμική ρητορική, χωρίς καμία βούληση για ειρήνη», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη στο TASS.

«Πρέπει να εξακριβώσουμε την έλλειψη οποιασδήποτε βούλησης για ειρήνη από την πλευρά του καθεστώτος Ζελένσκι. Οι εκπρόσωποί του σκέφτονται με όρους πολέμου, καταφεύγοντας σε μάλλον επιθετική ρητορική. Ενώ, οποιαδήποτε διακοπή της μάχης αποκλείεται από την πλευρά τους. Η απαγόρευση της 30ης Σεπτεμβρίου 2022 για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με τη ρωσική ηγεσία, που εισήγαγε ο Ζελένσκι παραμένει σε ισχύ. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας», δήλωσε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει επανειλημμένα τονίσει, ότι η ρωσική πλευρά δεν είχε ποτέ απορρίψει καμία ειρηνευτική συνομιλία με την Ουκρανία και όπως είχε δηλώσει την άνοιξη του 2022: «Ανήγγειλε δημόσια την έξοδο από τη διαδικασία διαπραγμάτευσης».

Νωρίτερα, ο Λαβρόφ δήλωσε, ότι όσο περισσότερο το Κίεβο αναβάλει τις διαπραγματεύσεις, τόσο πιο δύσκολο θα ήταν να επιτευχθεί μια συμφωνία. Σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, το πρώτο βήμα στις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, θα πρέπει να είναι η άρση της απαγόρευσης του Ζελένσκι για διάλογο με τη Μόσχα.

«Η Δύση έχει αποτύχει εντελώς»

«Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να επιτύχει τους στόχους της στις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην Ουκρανία», δήλωσε σήμερα (28/12) ο Σεργκέι Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι η στρατηγική της Δύσης, όπως την αποκάλεσε, να προκαλέσει στρατηγική ήττα στη Ρωσία έχει «αποτύχει εντελώς».

Οι χώρες της Ομάδας των 7 (G7) σκοπεύουν να συζητήσουν το ειρηνευτικό σχέδιο, που πρότεινε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάτι που συμφώνησαν σε «μυστική σύνοδο» που έγινε πριν από περίπου 10 ημέρες, δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη σε ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Η Χαμάς επικρίνει τον Μπάιντεν για τη σύνδεση της εκεχειρίας με την απελευθέρωση ομήρων

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Μπλίνκεν: Μια ισραηλινή επίθεση στη Ράφα δεν θα εξαλείψει τη Χαμάς

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα