ΑΘΗΝΑ
17:10
|
27.04.2024
Στη 1 μ.μ σήμερα στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. «Κανένας μόνος κανείς συμβιβασμός τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!»
Διαμαρτυρία για πλειστηριασμό στα Πετράλωνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη 28 Δεκέμβρη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων καταγγέλλοντας την έξωση οικογένειας αναπήρων από το σπίτι τους στα Άνω Πετράλωνα, στην Αθήνα.

Η παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στη 1 μ.μ. μαζί με άλλους φορείς και συνδικάτα, στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας (Δραγατσανίου 8, Αθήνα). Κάλεσμα συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας έχει επίσης απευθύνει η Ομάδα Γυναικών Πετραλώνων-Θησείου (μέλος της ΟΓΕ).

Στο κάλεσμά τους οι φορείς καταγγέλλουν την κυβέρνηση η οποία «κινητοποίησε τεράστιες δυνάμεις καταστολής ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΥΜΕΤ» λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα για να πετάξει από το σπίτι τους έναν ανάπηρο με την μητέρα του 74 χρονών, όπου και η ίδια έχει αναπηρία, επειδή το σπίτι είχε δοθεί σε πλειστηριασμό. Το αίτημα της συγκέντρωσης είναι να επιστραφούν από το fund τα λεφτά σε αυτόν που αγόρασε το σπίτι στον πλειστηριασμό και να καταχωρηθεί το σπίτι στον ανάπηρο και να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Είδαμε όλοι εμείς που καθημερινά μας φλομώνουν με τα περί προστασίας των ευάλωτων, να κινητοποιούν ολόκληρο στρατό για να πετάξουν έναν ανάπηρο στον δρόμο, επειδή δεν μπόρεσε να αποπληρώσει το δάνειο του, επειδή πέθανε ο πατέρας του. Αλήθεια, μας προβληματίζει πώς γίνεται όταν ζητάμε να σταματήσουν οι πληρωμές από τις οικογένειές μας για τις αναγκαίες θεραπείες και τα βοηθήματα, τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία και των εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία, αυτοί να μας απαντούν ότι υπάρχουν και δημοσιονομικά όρια; Όμως την ίδια στιγμή έχουν λεφτά να πληρώνουν για να κινητοποιούν τεράστιες δυνάμεις καταστολής, να ξυλοφορτώνουν ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες και να τους πνίγουν στα χημικά, αυτούς αλλά και όσους κινητοποιήθηκαν για να παραμείνει ο ανάπηρος, και ο κάθε ανάπηρος, στο σπίτι του στα Άνω Πετράλωνα.

Όλα αυτά όταν τέσσερις τράπεζες καταγράφουν καθαρά κέρδη 1,5 δισ. τα τελευταία δύο χρόνια, τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με εκατοντάδες δισ. από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων. Κανένας μόνος κανείς συμβιβασμός τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα