ΑΘΗΝΑ
17:11
|
29.05.2024
Σε κινητοποίηση καλεί σήμερα Πέμπτη η Επιτροπή Ειρήνης για την άφιξη στη βάση της Σούδας του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Gerald Ford.
Έφτασε σήμερα στη βάση της Σούδας το USS Gerald Ford
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κινητοποίηση καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων σήμερα Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα, με αφορμή την έλευση για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, του αεροπλανοφόρου USS Gerald Ford στα Χανιά.

Το αεροπλανοφόρο, που έφτασε την περασμένη Τρίτη στη βάση της Σούδας, είχε ελλιμενιστεί ξανά στην αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση στις 2 Δεκεμβρίου, με το πλήρωμά του να δημιουργεί σειρά επεισοδίων στην πόλη των Χανίων που θεωρείται βέβαιο πως θα επαναληφθούν. Ως εκ τούτου η Επιτροπή Ειρήνης ζητά από την δημοτική και περιφερειακή αρχή να μην επιτρέψουν, αυτή τη φορά, την αποβίβαση Αμερικανών ναυτών.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τότε που η πόλη μας αποτέλεσε τόπο «αναψυχής» και εκτόνωσης των φονιάδων των λαών, και αναφερόμαστε στο πλήρωμα του αμερικαΝΑΤΟϊκού αεροπλανοφόρου «USS Gerald Ford» που καταφθάνει ξανά στη Σούδα, το πρωί της Τρίτης 26 Δεκεμβρίου.

Διαβάζουμε για τα «αυξημένα μέτρα» που η αστυνομία προτίθεται να πάρει, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα παρόμοια με αυτά της προηγούμενης επίσκεψης κι αναρωτιόμαστε:

  • Άραγε οι όποιες πυκνές περιπολίες θα αποτρέψουν τις απειλές και τις επιθέσεις ενάντια σε ανθρώπους της πόλης μας από μεθυσμένους ναύτες;
  • Μήπως, σε περίπτωση που η αστυνομία προσπαθήσει να συλλάβει κάποιον από αυτούς, δε θα εκτοξεύσει τις ίδιες απειλές, όπως την προηγούμενη φορά, ότι δηλαδή οι αστυνομικοί είναι αυτοί που θα πάνε φυλακή ή δε θα προβάλλει την ίδια απαίτηση να επικοινωνήσει με το ΝΑΤΟ;

Έχουν αποθρασυνθεί εντελώς από το καθεστώς της ετεροδικίας και το γεγονός ότι ουσιαστικά τους έχει δοθεί ασυλία!

Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου!

Πριν 10 μέρες τα ζήσαμε αυτά στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων!

Πώς λοιπόν ο κάτοικος της πόλης μας θα περπατήσει ήρεμος από την Τρίτη κι ύστερα, στο Κέντρο ή στο Παλιό Λιμάνι; Πώς μια οικογένεια θα πάει βόλτα με τα παιδιά της στην πόλη, να χαλαρώσουν μαζί και να χαρούν τις γιορτινές μέρες με ασφάλεια;

Η κατάσταση που διαμορφώνεται κάθε φορά με την παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟϊκών πληρωμάτων, η απόλυτη ασυδοσία που μπορούν να έχουν στις οποιεσδήποτε συμπεριφορές τους, βαραίνει με τεράστια ευθύνη την κυβέρνηση καθώς και όλες τις προηγούμενες, με τις δεσμεύσεις τους απέναντι στους ΝΑΤΟϊκούς «συμμάχους». Έχουν μετατρέψει μια ολόκληρη χώρα σε ορμητήριο πολέμου για το μακέλεμα άλλων λαών και ιδιαίτερα τον τόπο μας, σε ένα μόνιμο σημείο στάθμευσης και αναψυχής του ΝΑΤΟϊκού στόλου.

Δεν είναι η αυξημένη αστυνόμευση που θα λύσει το πρόβλημα.

Καλούμε την κυβέρνηση, τη δημοτική και περιφερειακή αρχή να μην επιτρέψουν την απόβασή τους στην πόλη μας!

Οφείλουν να πάρουν θέση απέναντι στη χανιώτικη κοινωνία για την προστασία της από τις κάθε λογής τραμπούκικες και επικυρίαρχες συμπεριφορές των αμερικανοΝΑΤΟϊκών ναυτών.

Οφείλουν να σεβαστούν την άποψη του Χανιώτικου λαού έτσι όπως έχει διατρανωθεί και στις 12 του Νοέμβρη στο μεγαλειώδες Παγκρήτιο συλλαλητήριο και πορεία προς την Αμερικάνικη Βάση αλλά και στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών με αφορμή την παρουσία του ίδιου αεροπλανοφόρου στη Σούδα.

Ήρθε η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για την ασφάλεια του Χανιώτικου λαού!

Δεν έχουν θέση εδώ οι φονιάδες των λαών!

Να μην τους επιτραπεί η αποβίβαση στην πόλη μας!

Είναι ανεπιθύμητοι!

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί τους μαζικούς φορείς, τη νεολαία, όλο το  Χανιώτικο λαό σε κινητοποίηση την Πέμπτη 28 Δεκέμβρη στις 6:30 το απόγευμα, στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

  • Οι ΝΑΤΟϊκοί φονιάδες των Λαών, είναι ανεπιθύμητοι στα Χανιά!
  • Nα κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι ΝΑΤΟϊκές υποδομές στη χώρα μας.
  • Καμία στήριξη στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ
  • Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Οι ΝΑΤΟϊκοί φονιάδες των Λαών, είναι ανεπιθύμητοι στα Χανιά!
Nα κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι ΝΑΤΟϊκές υποδομές στη χώρα μας.
Καμία στήριξη στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ
Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψήνεται η Ινδία: 52,3 βαθμοί Κελσίου στο Νέο Δελχί

Συναγερμός στην Ισλανδία από νέα μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη

Απαγόρευση των ταυρομαχιών στην Κολομβία με κοινοβουλευτική απόφαση

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας «Έξω από την Ε.Ε.-Αποχή από τις Ευρωεκλογές»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα