ΑΘΗΝΑ
18:42
|
04.05.2024
Δίωξη για κακούργημα στον 44χρονο, που κατηγορείται για τη δολοφονία αστυνομικού σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη.
Νορβηγός έσφαξε 32χρονο αστυνομικό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φορώντας αλεξίσφαιρο και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας βρέθηκε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ο 44χρονος Νορβηγός – μαχαιροβγάλτης, που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 32χρονο αστυνομικό σε μπαρ της πόλης.

Εις βάρος του άνδρα ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, ενώ παραπέμφθηκε στον τέταρτο τακτικό ανακριτή, όπου αναμένεται να λάβει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, δεν αμφισβητείται το γεγονός ότι υπήρξε ανθρωποκτονία, ωστόσο υποστηρίζει, ότι πρέπει να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος, χθες (28/12), δήλωσε συντετριμμένος μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του αστυνομικού και κατά την προανάκριση υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και πως ήταν υπό την επήρεια μέθης. Επίσης, ανέφερε ότι βρίσκεται 9 χρόνια στην Ελλάδα και πως ζει με μία σύνταξη που του χορηγεί το νορβηγικό κράτος για λόγους ψυχικής υγείας.

Αναμένονται τα αποτελέσματα των αιματολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκε ο Νορβηγός.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την ιατροδικαστική έκθεση ο άτυχος αστυνομικός πέθανε ακαριαία, καθώς δέχθηκε σφοδρό τραύμα στην αριστερή τραχηλική χώρα. 

Την ίδια ώρα συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο «φως» για το μοιραίο βράδυ. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο 44χρονος φέρεται να είπε προς τους δύο άνδρες τη φράση «στην Ελλάδα είστε μπ… Και ο καθένας μπορεί να μαχαιρώσει όποιον θέλει», με τον αστυνομικό και τον κουμπάρο του να του απαντούν ότι δεν είναι έτσι. Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο δράστης πήρε το μαχαίρι που κουβαλούσε πάνω του και μαχαίρωσε τον 32χρονο, που κατέληξε λίγες στιγμές αργότερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα