ΑΘΗΝΑ
13:57
|
13.07.2024
Ο Μασκ προσπάθησε να μπλοκάρει νόμο της Καλιφόρνιας που εξαναγκάζει τα social media να αποκαλύπτουν τους τρόπους που εποπτεύουν το υλικό που δημοσιεύεται στις πλατφόρμες.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ του Ίλον Μασκ, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, έχασε μια δικαστική προσπάθεια να μπλοκάρει έναν νόμο της Καλιφόρνια που αναγκάζει τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αποκαλύπτουν δημόσια τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούν την εποπτεία περιεχομένου στις πλατφόρμες τους.

Ο Χ μήνυσε την πολιτεία της Καλιφόρνια τον Σεπτέμβριο, υποστηρίζοντας ότι είναι η πρώτη στο είδος της νομοθεσία που παραβιάζει την προστασία της ελευθερίας του λόγου του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ψηφίστηκαν πέρυσι από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, οι εταιρείες κοινωνικών μέσων πρέπει να υποβάλλουν δύο φορές το χρόνο εκθέσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη ρητορική μίσους, την παραπληροφόρηση και οποιοδήποτε άλλο «απαράδεκτο» περιεχόμενο.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Ουίλιαμ Σουμπ απέρριψε την Πέμπτη την πρόταση του Χ για προσωρινή αναστολή του νόμου, κρίνοντας ότι οι υποχρεώσεις αποκάλυψης είναι «μη αμφισβητούμενες» και όχι «αδικαιολόγητες ή αδικαιολόγητα επαχθείς στο πλαίσιο του νόμου της Πρώτης Τροποποίησης».

Η αγωγή του X υποστήριξε ότι ο νόμος «αναγκάζει τις εταιρείες να μιλούν παρά τη θέλησή τους», «παρεμβαίνει ανεπίτρεπτα» στη συντακτική κρίση μιας εταιρείας και πιέζει τις εταιρείες να αφαιρέσουν τον «συνταγματικά προστατευμένο λόγο».

Το X, πρώην Twitter, έχει δει μια φυγή διαφημιστών, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Disney, IBM και Lions Gate Entertainment, εν μέσω διαμάχης σχετικά με τα επίπεδα ρητορικής μίσους και παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα και τις δηλώσεις του ίδιου του Μασκ.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ελέγχεται επίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει ξεκινήσει έρευνα για την εταιρεία αναφορικά με ύποπτες παραβιάσεις του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) του μπλοκ που σχετίζεται με περιεχόμενο σχετικά με τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπερψηφίστηκε… σε συνθήκες καύσωνα το ν/σ του υπουργείου Τουρισμού

Βούτηξε στον Σηκουάνα η Αμελί του Αθλητισμού και όχι ο Μακρόν που το είχε υποσχεθεί

Φάτε μάτια ψάρια

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και αυτοκτόνησε (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα