ΑΘΗΝΑ
06:54
|
05.05.2024
Άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε η Μόσχα.
Περισσότεροι από 180 τραυματίες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους 14 ανέρχεται σύμφωνα με νεότερες ανακοινώσεις ο αριθμός των νεκρών από τον βομβαρδισμό ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Μπέλγκοροντ στη νότια Ρωσία σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Ουκρανίας

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται δύο παιδιά, ενώ σε 108 υπολογίζονται οι τραυματίες -ανάμεσά τους 15 παιδιά, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο πρακτορείο TASS, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εκτάκτων αναγκών.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι δυνάμεις του Κιέβου εξαπέλυσαν εναντίον της πόλης δύο πυραύλους Olkha, εξοπλισμένους με απαγορευμένες κεφαλές διασποράς και βλήματα Τσέχικης κατασκευής.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι πύραυλοι και τα περισσότερα από τα βλήματα που εκτόξευσε η Ουκρανία στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ αναχαιτίστηκαν από ρωσικά συστήματα αεράμυνας. «Αν οι πύραυλοι Olkha με πυρομαχικά διασποράς χτυπούσαν την πόλη, οι συνέπειες θα ήταν πολύ πιο δραματικές», πρόσθεσε.

Αρκετές οβίδες έπληξαν κατοικημένες περιοχές και συνεπεία των πληγμάτων, πυρκαγιές σε δέκα κτίρια ξέσπασαν μετά την επίθεση.

Εκπρόσωπος των τοπικών υπηρεσιών πολιτικής προστασίες ανέφερε πως οι επιδρομές είχαν στόχο μη στρατιωτικές υποδομές και σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, περίπου 60 κτίρια, ανάμεσά τους ένα εμπορικό κέντρο, ένα νηπιαγωγίο και ένα πανεπιστήμιο, υπέστησαν διάφορες ζημιές.

«Αυτή η επίθεση δεν θα μείνει ατιμώρητη», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, μέσω Telegram.

«Το καθεστώς του Κιέβου, που διέπραξε αυτό το έγκλημα, επιδιώκει να αποσπάσει την προσοχή από τις αποτυχίες του στην πρώτη γραμμή και να μας προκαλέσει να κάνουμε παρόμοια πράγματα. Τονίζουμε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στοχεύουν μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις και συναφείς υποδομές», ανέφερε το υπουργείο.

Μετά την επίθεση, η Μόσχα ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Ντμίτρι Πολυάνσκι.

«Ζητήσαμε μια συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Μπέλγκοροντ στις 3:00 μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης σήμερα, Σάββατο 30 Δεκεμβρίου. Ζητήσαμε επίσης από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τσεχίας να είναι παρών για να εξηγήσει τις προμήθειες όπλων της χώρας του, που χρησιμοποιούνται να σκοτώσει αμάχους», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.

 Ζαχάροβα: Το Ηνωμένο Βασίλειο πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στο Μπέλγκοροντ

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται πίσω από την επίθεση της Ουκρανίας στο Μπέλγκοροντ, δήλωσε στο TASS η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση, καθώς, σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, υποκινεί το καθεστώς του Κιέβου σε τρομοκρατικές ενέργειες καθώς αντιλαμβάνεται ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας απέτυχε. Το Λονδίνο, όπως είπαν πρόσφατα οι εκπρόσωποι του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, απαγόρευσε στο Κίεβο να διεξάγει συνομιλίες με τη ρωσική πλευρά, ποντάροντας σε μια νίκη στο πεδίο της μάχης», είπε.

«Χωρίς ούτε μια ευκαιρία να βελτιώσουν την αξιοθρήνητη κατάσταση του ουκρανικού στρατού, επί του εδάφους, οι Αγγλοσάξονες έχουν αναλάβει την τακτική των τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον αμάχων», πρόσθεσε.

«Η ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση βαρύνει τα κράτη της Ε.Ε., τα οποία συνεχίζουν να προμηθεύουν όπλα στους τρομοκράτες του Κιέβου που χρησιμοποιούν πυρομαχικά διασποράς εναντίον αμάχων», τόνισε, τέλος η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα