ΑΘΗΝΑ
02:23
|
19.05.2024
Πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους στο Χαλέπι με υλικές ζημιές. 19 νεκροί στα σύνορα με το Ιράκ.
Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους στο Χαλέπι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους στο Χαλέπι, στην βορειοανατολική Συρία, προκαλώντας υλικές ζημιές, σύμφωνα με το συριακό υπουργείο Άμυνας.

«Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση από την κατεύθυνση της Μεσογείου, δυτικά της Λαττάκειας, στοχεύοντας ορισμένα σημεία νότια της πόλης του Χαλεπίου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Ισραήλ, κατά την πάγια τακτική του, δεν επιβεβαίωσε την επίθεση.

Σε μία άλλη επίθεση, 19 μαχητές που συνδέονται με το Ιράν, μεταξύ των οποίων τέσσερις Σύροι και έξι Ιρακινοί, σκοτώθηκαν σήμερα και περίπου 20 τραυματίσθηκαν, πιθανότατα από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα σε τοποθεσίες στα σύνορα με το Ιράκ, στην ανατολική Συρία, ανέφερε η ΜΚΟ «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων», που έχει έδρα το Λονδίνο.

Την περασμένη εβδομάδα, μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έξω από τη Δαμασκό σκότωσε τον Ιρανό ταξίαρχο Σαγίντ Ραζί Μουσαβίέναν ανώτερο σύμβουλο του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Οι επιθέσεις γίνονται εν μέσω φόβων ότι ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Γάζας θα μπορούσε να επεκταθεί σε μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση, εμπλέκοντας ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα