ΑΘΗΝΑ
10:53
|
04.05.2024
Επικαλέστηκε κενά μνήμης λόγω μέθης, ενώ ισχυρίστηκε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα υπέβαλε αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.
Το φονικό έγινε σε μπυραρία δίπλα από την έδρα των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον 4ο τακτικό ανακριτή, ο 44χρονος Νορβηγός που κατηγορείται για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού, σε μπαρ της Θεσσαλονίκης, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Ο 44χρονος, που διώκεται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, επικαλέστηκε κενά μνήμης λόγω μέθης, ενώ ισχυρίστηκε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και διά του συνηγόρου του κατέθεσε αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

«Δεν θυμάμαι τι έγινε. Δεν ήθελα με τίποτα να σκοτώσω. Από τη μέρα που γεννήθηκα ζω έναν εφιάλτη. Έχω κακοποιηθεί στη ζωή μου σεξουαλικά, σωματικά και ψυχικά. Μου έχουν επιτεθεί πολλοί για την εμφανίσιμη μου. Θυμάμαι μόνο τον πανικό που είχα και δέχθηκα κάποια χτυπήματα. Δυστυχώς δεν μπορώ να αλλάξω αυτό που έγινε», φέρεται να είπε κατά την απολογία του.

Όσον αφορά το μαχαίρι τύπου «push dagger» με το οποίο έπληξε θανάσιμα τον αστυνομικό στον λαιμό, κατά πληροφορίες, ανέφερε ότι το κουβαλάει μαζί του για αυτοάμυνα. Δήλωσε δε, μετανιωμένος για όσα συνέβησαν και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του αστυνομικού.

Όπως έγινε γνωστό, ο 44χρονος επιβεβαίωσε ότι διαθέτει ποινικό παρελθόν στην πατρίδα του και συγκεκριμένα «όταν ήταν 18 ετών εξέτισε ποινή 7 – 8 μηνών σε φυλακή» – κατά τον συνήγορό του – για επεισόδιο που έγινε επίσης σε μπαρ. Ο ίδιος φέρεται να διέμενε μόνιμα τα τελευταία 9 χρόνια στην Ελλάδα, λαμβάνοντας επίδομα από το νορβηγικό κράτος για λόγους ψυχικής ασθένειας.

Η κηδεία του άτυχου αστυνομικού πραγματοποιήθηκε, σε βαρύ κλίμα, νωρίτερα σήμερα, στους Ταγαράδες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σάμος: Δολοφονία 70χρονου από την κόρη του

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Τέξας: Συγκρούσεις μεταξύ πολιτειακής αρχής και διαδηλωτών λόγω Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα