ΑΘΗΝΑ
05:36
|
02.05.2024
Το Ισραήλ προωθεί μεθοδικά τα σχέδια εκτοπισμού των Παλαιστινίων της Γάζας, παράλληλα με την κλιμάκωση των επιθέσεων.
Οικογένεια Παλαιστινίων από τη Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μυστικές συνομιλίες με τη ΛΔ Κονγκό και άλλες χώρες πραγματοποιεί εδώ και καιρό η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου βαφτίζοντας τις προσπάθειες ξεριζωμού των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας, την οποία ισοπεδώνει ο ισραηλινός στρατός μεθοδικά από τις 7 Οκτωβρίου, «εθελοντική μετεγκατάσταση» ή «μετανάστευση».

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας The Times of Israel η ισραηλινή κυβέρνηση εξετάζοντας διάφορα σενάρια της «επόμενης μέρας» στη Γάζα εντείνει διαβουλεύσεις και παζάρια με στόχο τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων αμάχων είτε στη ΛΔ Κονγκό, είτε ως οικοδόμους και εργάτες στη Σαουδική Αραβία όπου υπάρχει κατασκευαστικός οργασμός.

Η εφημερίδα επισημαίνει πως τα σχέδια ξεριζωμού των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας εξυφαίνονται αργά αλλά σταθερά σε σημείο που να έχουν γίνει «πολιτική-κλειδί της κυβέρνησης» με «ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο» να εξομολογείται τις μυστικές συνομιλίες με «αρκετές χώρες για την πιθανή απορρόφησή τους». Η ίδια πηγή φέρεται να τονίζει πως το Κονγκό (του οποίου το 52% του πληθυσμού κάτω από το επίπεδο ανεκτής φτώχειας) «είναι πρόθυμο να πάρει μετανάστες» και πως η κυβέρνηση πραγματοποιεί συνομιλίες και «με άλλες» χώρες.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας προσθέτουν μία ακόμη ψηφίδα στο παζλ σχεδιασμών της κυβέρνησης Νετανιάχου που από τις πρώτες μέρες του πολέμου διοχετεύει στον ισραηλινό και ξένο Τύπο διάφορα σενάρια για τάχα «εκούσια μετανάστευση» των κατοίκων της Γάζας πότε στην αιγυπτιακή Χερσόνησο του Σινά, πότε στην Ιορδανία, πότε σε άλλες αραβικές χώρες ή ακόμη  και σε χώρες της Μεσογείου (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας).

Μόλις την περασμένη Δευτέρα, 1η Ιανουαρίου, ο Νετανιάχου απευθυνόμενος σε στελέχη του κόμματός του, Λικούντ, επιβεβαίωσε  πως καταβάλλει προσπάθειες για «να διευκολύνει την εθελοντική μετανάστευση» κατοίκων της Γάζας σε άλλες χώρες, τονίζοντας:

«Το πρόβλημά μας είναι να βρούμε χώρες που θέλουν να απορροφήσουν τους Γαζιώτες και εμείς δουλεύουμε πάνω σε αυτό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα