ΑΘΗΝΑ
21:27
|
03.05.2024
Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί στη Ράφα, πάνω από 22.000 νεκροί, χιλιάδες παγιδευμένοι σε ερείπια-«Τα αδυνατισμένα κορμιά τους δεν αντέχουν άλλο την πείνα και τις ασθένειες».
Οι επιδημίες και οι ασθένειες αυξάνονται στη Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα ανέρχεται πλέον στους 22.313 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Τουλάχιστον 57.296 Παλαιστίνιοι έχουν επίσης τραυματιστεί, ενώ χιλιάδες άλλοι είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια των σπιτιών τους και θεωρούνται νεκροί. Το τελευταίο 24ωρο, 128 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 261 τραυματίστηκαν από ισραηλινές επιθέσεις.

Οι ασταμάτητα βομβαρδισμοί συνέχισαν να πλήττουν τη νότια πόλη Ράφα της Γάζας μέχρι το πρωί (3/1). Εν τω μεταξύ, ισραηλινές μπουλντόζες βρίσκονται σε γεωργική γη δημιουργώντας μια «ζώνη ανάσχεσης», ενώ συμπιέζουν τους κατοίκους σε μια ολοένα μικρότερη περιοχή της λωρίδας.

Δεκάδες Ισραηλινοί έποικοι, που προστατεύονται από την ισραηλινή αστυνομία, εισέβαλαν στο τέμενος Al-Aqsa στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, σε μια γνωστή πρόκληση για τους μουσουλμάνους πιστούς, αναφέρει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Εν τω μεταξύ, Ισραηλινοί αξιωματούχοι συζητούν το ενδεχόμενο αποστολής εκτοπισμένων Παλαιστινίων από τη Γάζα στο Κονγκό και σε άλλες χώρες, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, καθώς ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν-Γβιρ κάνει λόγο για απώθηση «εκατοντάδων χιλιάδων» Παλαιστινίων από τη Γάζα.

«Κανένα παιδί δεν πρέπει να σκοτωθεί»

Αξιωματούχος του ΟΗΕ στη Γάζα καταδίκασε το χτύπημα του Ισραήλ στα κεντρικά γραφεία της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου στο Χαν Γιουνίς, που σκότωσε πέντε ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα νεογέννητο.

«Κανένα παιδί στον κόσμο δεν πρέπει να σκοτωθεί, πόσο μάλλον ένα καταφύγιο κάτω από το έμβλημα μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης», δήλωσε η Τζέμα Κόνελ, επικεφαλής της ομάδας του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων στη Γάζα. 

«Αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει».

Οι άλλοι έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μαζί με τον Σαλέχ αλ-Αροούρι

Η Χαμάς αναγνώρισε τους έξι άνδρες που δολοφονήθηκαν μαζί με τον βουλευτή του κινήματος, Σάλεχ αλ-Αρούρι, στη Βηρυτό την Τρίτη (2/1).

Δύο από αυτούς, ο Σαμίρ Εφέντι και ο Αζάμ Αλ-Άκρα, ήταν αρχηγοί της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Qassam . Ο Εφέντι, του οποίου το παρατσούκλι είναι Αμπού Αμέρ, είναι υπεύθυνος για τη στρατιωτική δράση του κινήματος της Χαμάς στο νότιο Λίβανο. Ο Αλ Άκρα ήταν υπεύθυνος για τον στρατιωτικό φάκελο του κινήματος στο εξωτερικό.

Οι: Μαχμούντ Ζάκι Σασιν, Μοχάμεντ Μπασάσα, Μοχάμεντ Αλ-Ραες και Αχμέντ Χαμούντ ήταν όλοι μέλη της Χαμάς.

Οι άνθρωποι στη Γάζα «εκτίθενται σε επιδημίες, ασθένειες» λόγω έλλειψης τροφής

Ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής Μοχάμαντ Σταγιέχ τόνισε, ότι η Γάζα είναι μάρτυρας «μιας κατάστασης πείνας σε σκηνές που σοκάρουν εμάς και τον κόσμο».

«Οι άνθρωποι έχουν χάσει τη δύναμή τους, δεν είναι πλέον σε θέση να υποστηρίξουν το αδυνατισμένο σώμα τους και έχουν εκτεθεί σε επιδημίες και ασθένειες», είπε σε μια κυβερνητική συνεδρίαση στην κατεχόμενη πόλη της Ραμάλα στη Δυτική Όχθη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα