ΑΘΗΝΑ
13:44
|
02.05.2024
Λιβανέζος αξιωματούχος δήλωσε πως τα υπολείμματα των πυραύλων είναι παρόμοια με εκείνα των βλημάτων που το Ισραήλ έχει εκτοξεύσει στα νότια της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την χρήση κατευθυνόμενων πυραύλων από αεροσκάφος και όχι με drone, χτύπησε το Ισραήλ τη πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό, σκοτώνοντας τον αξιωματούχο της Χαμάς, Σάλεχ αλ-Αρούρι, μαζί με άλλα πέντε άτομα, σύμφωνα με σημερινή δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο Σάλεχ αλ-Αρούρι σκοτώθηκε σε επιδρομές με κατευθυνόμενους πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από ισραηλινό πολεμικό αεροσκάφος», δήλωσε στο μέσο ο αξιωματούχος, ζητώντας να παραμείνει ανώνυμος. Στη συνέχεια εξήγησε πως «Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ένα τόσο ακριβές χτύπημα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνολικά έξι πύραυλοι χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση της Τρίτης, τέσσερις εκ των οποίων εξερράγησαν, ενώ οι άλλοι δύο κατέστρεψαν δύο ορόφους, σκοτώνοντας τα στελέχη της Χαμάς. Ο στρατός του Λιβάνου διαπίστωσε ότι τα υπολείμματα των πυραύλων είναι παρόμοια με εκείνα των βλημάτων που το Ισραήλ έχει εκτοξεύσει στον νότιο Λίβανο, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι κατευθυνόμενοι πύραυλοι που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση ζυγίζουν περίπου 100 κιλά, βάρος που δεν αρμόζει σε πύραυλο που μπορεί να εκτοξευθεί από drone.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΜεΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα