ΑΘΗΝΑ
14:41
|
02.05.2024
Σύμφωνα με την κατάθεση της παίκτριας, το φιλί του Ρουμπιάλες ήταν «απρόσμενο και ποτέ συναινετικό».
Το επίμαχο, μη συναινετικό φιλί του Ρουμπιάλες στην Ερμόσο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη είναι η δικαστική διαμάχη της αθλήτριας Τζένιφερ Ερμόσο με τον πρώην πρόεδρο της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της ΙσπανίαςΛουίς Ρουμπιάλες, για το σκάνδαλο που ξέσπασε μετά το φιλί που της είχε δώσει κατά την απονομή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών στις 20 του περασμένου Αυγούστου.

Η Ισπανίδα αθλήτρια βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (2/1) στο εθνικό δικαστήριο της Μαδρίτης για την ακρόαση της αναφορικά με την καταγγελία που είχε υποβάλει τον περασμένο Σεπτέμβριο για σεξουαλική επίθεση και το αδίκημα του καταναγκασμού.

«Όλα είναι τώρα στα χέρια της δικαιοσύνης, αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω», δήλωσε η Τζένιφερ Ερμόσο, έξω από το δικαστήριο. 

Η κατάθεση της παίκτριας ποδοσφαίρου στο δικαστήριο διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες. Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, είπε πως το φιλί ήταν «απρόσμενο και ποτέ συναινετικό» και επανέλαβε τα όσα είχε πει στους εισαγγελείς πριν από λίγους μήνες. 

Η Τζένιφερ Ερμόσο έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως δεν ήθελε να τη φιλήσει ο Λουίς Ρουμπιάλες. Σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία, το φιλί χωρίς συγκατάθεση αποτελεί μορφή σεξουαλικής επίθεσης.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις η ισπανική δικαιοσύνη άνοιξε έρευνα σε βάρος του Ρουμπιάλες, για σεξουαλική επίθεση. Η FIFA τον έπαυσε από τα καθήκοντά του και τελικά ο Ρουμπιάλες αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ακολούθησε τριετής αποκλεισμός του Ρουμπιάλες από το ποδόσφαιρο, με απόφαση της FIFA. Όσο συνεχίζεται η έρευνα, του έχει απαγορευθεί να πλησιάσει την Ερμόσο σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων. 

Ο Ρουμπιάλες ισχυρίζεται πως το φιλί είναι συναινετικό. Όμως, η Ερμόσο έχει πει: «Ένιωσα ευάλωτη και ότι δέχθηκα επίθεση. Μια παρορμητική, σεξιστική ενέργεια, χωρίς καμία συναίνεση από πλευράς μου. Για να το πω απλά, δεν με σεβάστηκαν». 

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα