ΑΘΗΝΑ
06:03
|
03.05.2024
Και αυτό, την ώρα που στις ΗΠΑ έληξαν, μετά από 94 χρόνια, τα πνευματικά δικαιώματα της πρώτης ταινίας του Μάους το 1928!
Ο Μίκι Μάους μεταμορφώνεται σε δολοφόνος και σκορπά τον τρόμο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την 1η Ιανουαρίου του 2024, έληξαν έπειτα από 94 χρόνια τα πνευματικά δικαιώματα της ταινίας Steamboat Willie στις ΗΠΑ, μέσα από την οποία πρωτογνωρίσαμε έναν από τους πιο διάσημους χαρακτήρες της Disney, τον Μίκι Μάους.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη εκδοχή του διάσημου ποντικιού χωρίς άδεια ή κόστος. Η Disney όμως προειδοποιεί, ότι οι πιο σύγχρονες εκδόσεις του Μίκυ Μάους εξακολουθούν να καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα. «Θα συνεχίσουμε, φυσικά, να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας στις πιο σύγχρονες εκδόσεις του Μίκι Μάους και σε άλλα έργα που εξακολουθούν να υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Εκπρόσωπος της Disney δήλωσε, ότι από την πρώτη εμφάνιση του Μίκι Μάους το 1928, ο κόσμος έχει συνδέσει τον χαρακτήρα με την εταιρεία. «Αυτό δεν θα αλλάξει όταν λήξουν τα πνευματικά δικαιώματα της ταινίας Steamboat Willie. Οι πιο σύγχρονες εκδοχές του Μίκι δεν θα επηρεαστούν από τη λήξη των πνευματικών δικαιωμάτων της ταινίας Steamboat Willie και ο Μίκι θα συνεχίσει να παίζει ηγετικό ρόλο ως παγκόσμιος πρεσβευτής της Walt Disney Company στις αφηγήσεις μας, στα θεματικά πάρκα και στα εμπορεύματα».

Ο Μίκι Μάους γίνεται… δολοφόνος

Από μία φιλική στα παιδιά και γλυκιά φιγούρα, ο Μίκι Μάους προσγειώνεται σε έναν πιο ενήλικο και τρομακτικό κόσμο, λαμβάνοντας τη μορφή δολοφόνου με μάσκα.

«Είναι ο Μίκι, αλλά δεν τον έχετε δει ποτέ στο παρελθόν έτσι» γράφει το BBC και αναφέρεται στο τρέιλερ, που κυκλοφόρησε την πρώτη μέρα του 2024 με τον γνωστό ήρωα σε ρόλο… δολοφόνου.

«Θέλαμε απλώς να το διασκεδάσουμε» δήλωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας.

Δείτε το τρέιλερ:

Επίσης, ένα νέο βιντεοπαιχνίδι τρόμου εμπνευσμένο από τον Mίκυ, που δείχνει το διάσημο τρωκτικό καλυμμένο με κηλίδες αίματος, κυκλοφόρησε επίσης την ίδια μέρα.

Το Steamboat Willie, μια ταινία μικρού μήκους του 1928 με τις πρώιμες μη ομιλούσες εκδοχές του Μίκυ και της Μίνι, έγινε κοινό κτήμα στις ΗΠΑ την Πρωτοχρονιά. Αυτό σημαίνει ότι οι σκιτσογράφοι, οι μυθιστοριογράφοι και οι κινηματογραφιστές, μπορούν πλέον να επεξεργάζονται και να χρησιμοποιούν τις πρώτες εκδοχές του Μίκι και της Μίνι όπως οι ίδιοι επιθυμούν χωρίς να χρειάζονται να πληρώσουν ή να πάρουν άδεια.

Στο κωμικό θρίλερ τρόμου με τίτλο «Η παγίδα του Μίκι Μάους», μια νεαρή γυναίκα διοργανώνει ένα πάρτι γενεθλίων-έκπληξη σε μια αίθουσα ψυχαγωγίας, αλλά τα πράγματα παίρνουν γρήγορα μια τροπή προς το χειρότερο όταν αυτή και οι φίλοι της συναντούν έναν δολοφόνο με μαχαίρι που φορά την στολή του Μίκι.

Το μήνυμα: «Ένα μέρος για διασκέδαση, ένα μέρος για φίλους, ένα μέρος για κυνήγι. Το ποντίκι κυκλοφορεί ελεύθερο και οπλοφορεί» εμφανίζεται με κόκκινα γράμματα στο τέλος του τρέιλερ.

«Δεν χρειάζεται το κοινό να το πάρει πολύ στα σοβαρά, κάναμε απλά μια αστεία διασκεδαστική ταινία», δήλωσε ο Σάιμον Φίλιπς, ο οποίος έγραψε το σενάριο και ανέλαβε την παραγωγή της ταινίας ενώ ταυτόχρονα υποδύεται τον άνθρωπο πίσω από τη μάσκα του Μίκι.

Η ταινία δεν έχει επιβεβαιωμένη την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας της, αλλά αναμένεται να παιχτεί στις αίθουσες τον ερχόμενο Μάρτιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Μήνυμα της ΕΣΗΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου στις 3 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα