ΑΘΗΝΑ
11:56
|
06.05.2024
Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στην κρίση της Γάζας, σε περιφερειακά ζητήματα, στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.
Συνάντηση Μπλίνκεν-Φιντάν στη Νέα Υόρκη, τον Σεπτέμβρη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, πρόκειται να μεταβεί στην Άγκυρα το Σάββατο, 6 Ιανουαρίου, όπου θα συνομιλήσει με τον ο Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, σύμφωνα με το  τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Οι επερχόμενες συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στην κρίση της Γάζας, σε περιφερειακά ζητήματα, στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και τις διμερείς σχέσεις, ιδίως την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία, ανέφερε το ειδησεογραφικό μέσο.

Στη συνέχεια ο Μπλίνκεν θα επισκεφθεί το Ισραήλ, μετά την διαφωνία μεταξύ του ισραηλινού ΥΠΕΞ, Ιταμάρ Μπεν-Γκβίρ, και του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφορικά με τις ισραηλινές προτροπές για απομάκρυνση των Παλαιστινίων από την Λωρίδα της Γάζας.

Ακόμα, ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ να κάνει στάση στην Ελλάδα πριν μεταβεί στην Άγκυρα, σύμφωνα με ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Λαβρόφ: Ανεξάρτητως νικητή στις εκλογές στις ΗΠΑ, η Ρωσία θα θεωρείται εχθρός

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα