ΑΘΗΝΑ
17:43
|
27.04.2024
Κατέρρευσαν περισσότερα από 100 κτίρια και δεκάδες άλλα καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μετά την ισχυρή δόνηση των 7,6 Ρίχτερ.
Οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μετά τον μεγάλο σεισμό των 7,6 Ρίχτερ, έχουν καταστρέψει περισσότερα από 200 σπίτια, ενώ περισσότερα από 100 κτίρια κατέρρευσαν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους 62 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από τους σεισμούς που συνεχίζονται στην κεντρική Ιαπωνία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύουν οι περιφερειακές αρχές, ενώ περισσότεροι από 100 είναι οι τραυματίες.

Τα περισσότερα θύματα προέρχονται από την επαρχία Ισικάουα- το επίκεντρο των συνεχιζόμενων σεισμών.

Οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μετά τον μεγάλο σεισμό των 7,6 Ρίχτερ, έχουν καταστρέψει περισσότερα από 200 σπίτια, ενώ περισσότερα από 100 κτίρια κατέρρευσαν μετά τη σεισμική δόνηση.

Διασώστες, εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης και στρατιώτες συνεχίζουν να απομακρύνουν τα συντρίμμια και να αναζητούν επιζώντες, με το έργο τους να δυσχεραίνεται από τις βροχές που ξέσπασαν σήμερα το πρωί στις πληγείσες περιοχές.

Περίπου 60.000 κάτοικοι της Ισικάουα, της Νιγκάτα και άλλων περιοχών απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ενώ χιλιάδες κατοικίες παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Στις πληγείσες περιοχές το διαδίκτυο και η κινητή τηλεφωνία είναι ασταθής, ενώ προβλήματα με την ύδρευση αντιμετωπίζουν πολλές κοινότητες.

Περισσότεροι από 300 σεισμοί διαφορετικής ισχύος έχουν ήδη σημειωθεί στην Ιαπωνία από τη Δευτέρα. Το μέγεθος του μεγαλύτερου ήταν 7,6 Ρίχτερ. Η απειλή για τσουνάμι για ολόκληρη τη δυτική ακτή της χώρας διατηρήθηκε για περισσότερες από 20 ώρες, αλλά ευτυχώς περιορίστηκε σε κύματα ύψους λίγο πάνω από ένα μέτρο.

Ο σεισμός είναι ο ισχυρότερος σε αυτό το τμήμα της Ιαπωνίας από το 1885. Οι σεισμολόγοι προειδοποιούν ότι οι μετασεισμοί θα συνεχιστούν για περίπου μία εβδομάδα. Υπάρχει κίνδυνος ισχυρότερων σεισμών με μέγεθος άνω των 7 Ρίχτερ. Οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να παραμείνουν σε επιφυλακή και να ακολουθήσουν τα επίσημα μηνύματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και των αρχών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα