ΑΘΗΝΑ
21:36
|
05.05.2024
Ο εικονικός χαρακτήρας μιας 16χρονης κοπέλας φέρεται να δέχθηκε ομαδικό βιασμό ενήλικων ανδρών μέσα στο βιντεοπαιχνίδι της metaverse.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βρετανική αστυνομία ερευνά έναν υποτιθέμενο ομαδικό βιασμό του άβαταρ ενός κοριτσιού σε ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας, σε αυτό που πιστεύεται ότι είναι η πρώτη έρευνα αυτού του είδους που αφορά το metaverse.

Το φερόμενο θύμα, που ταυτοποιήθηκε μόνο ως κορίτσι κάτω των 16 ετών, φορούσε ακουστικά εικονικής πραγματικότητας σε ένα βίντεοπαιχνίδι, όταν ο εικονικός χαρακτήρας της, μια κινούμενη αναπαράστασή της, βιάστηκε από αρκετούς άντρες, ανέφερε αρχικά η Daily Mail.

Αν και η κατήγορος δεν υπέστη κανένα σωματικό τραύμα, μπορεί να έχει υποστεί τραύμα παρόμοιο με κάποιον που είχε βιαστεί στην πραγματική ζωή, είπαν αστυνομικές πηγές στο πρακτορείο.

Θεωρείται ότι είναι η πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο που μια εικονική σεξουαλική παράβαση διερευνάται από την αστυνομία.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει επενδύσει δισεκατομμύρια λίρες στο να προσελκύσουν ανθρώπους –μικρούς και μεγάλους– προς την εικονική σφαίρα του «metaverse», πουλώντας την ευκαιρία να ζήσουν μια ψηφιοποιημένη, φανταστική ζωή. Το θύμα βρισκόταν σε ένα διαδικτυακό «δωμάτιο» με μεγάλο αριθμό συναδέλφων χρηστών όταν έλαβε χώρα η εικονική επίθεση από αρκετούς ενήλικες άνδρες.

Οι υπεύθυνοι της αστυνομίας ζητούν τώρα νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση ενός κύματος σεξουαλικών παραβάσεων σε μια τέτοια σφαίρα, λέγοντας ότι οι τακτικές των αστυνομικών πρέπει να εξελιχθούν για να σταματήσουν οι διεστραμμένοι που χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία για την εκμετάλλευση παιδιών.

Ωστόσο, η υπόθεση ορόσημο έχει προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με το εάν η αστυνομία πρέπει να καταδιώκει εικονικά αδικήματα -δεδομένου ότι η αστυνομία και οι εισαγγελείς παλεύουν επί του παρόντος με μια τεράστια συσσώρευση πραγματικών υποθέσεων βιασμού– και εάν μια τέτοια επίθεση θα πρέπει να διωχθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους.

Χθες, ο επικεφαλής της Διερεύνησης Παιδικής Προστασίας και Κακοποίησης του Συμβουλίου Αρχηγών της Εθνικής Αστυνομίας, Ίαν Κρίτσλεϊ, προειδοποίησε ότι «το metaverse δημιουργεί μια πύλη για τα αρπακτικά να διαπράττουν φρικτά εγκλήματα κατά των παιδιών».

Ο Κρίτσλεϊ τόνισε την ανάγκη για συνεχή εξέλιξη των μεθόδων αστυνόμευσης για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων που διαπράττονται στο διαδίκτυο και για την ψήφιση των σχετικών νόμων, και κάλεσε επίσης τις εταιρείες τεχνολογίας να κάνουν περισσότερα για να κρατήσουν τους χρήστες τους ασφαλείς.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα