ΑΘΗΝΑ
11:50
|
01.05.2024
Περισσότερες από 60 ρουκέτες η πρώτη απάντηση της Χεζμπολάχ στην δολοφονία του αναπληρωτή αρχηγού της Χαμάς Σάλεχ αλ Αρούρι.
Φορτηγό μεταφέρει ένα τανκ στο βόρειο Ισραήλ κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο στις 5 Ιανουαρίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότερες από 60 ρουκέτες εναντίον ισραηλινής στρατιωτικής βάσης ανακοίνωσε πως εκτόξευσε η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, κάνοντας λόγο για μια «προκαταρκτική απάντηση» στην δολοφονία του αναπληρωτή αρχηγού της Χαμάς, Σάλεχ αλ Αρούρι, στις 2 Ιανουαρίου, στη Βηρυτό.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι σφοδρά πυρά από τον Λίβανο στόχευσαν το βόρειο Ισραήλ.Λίγο αφότου ακούστηκαν οι σειρήνες σε όλο το βόρειο Ισραήλ, ο στρατός έκανε λόγο για περίπου 40 εκτοξεύσεις από τον Λίβανο προς την περιοχή Μερόν στο Βόρειο Ισραήλ και ανέφερε πως ανταπέδωσε χτυπώντας έναν «τρομοκρατικό πυρήνα» που συμμετείχε στις εκτοξεύσεις.

Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Το Ισραήλ και το σιιτικό λιβανέζικο κίνημα της Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν πυρά, στις μεθοριακές μεταξύ τους περιοχές, από τότε που ξεκίνησε η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο, με τις ανησυχίες για διεύρυνση του μετώπου στη Μέση Ανατολή να αυξάνονται.

Το σημερινό μαζικό χτύπημα είχε προαναγγελθεί, χθες Παρασκευή, από τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο οποίος προειδοποίησε για σκληρά αντίποινα εναντίον των ηθικών και φυσικών αυτουργών της δολοφονίας του Αρούρι και επανέλαβε πως η οργάνωσή του δεν θα μείνει σιωπηλή μπροστά στην «παραβίαση δικαιωμάτων τέτοιου μεγέθους» του Λιβάνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα