ΑΘΗΝΑ
16:59
|
27.04.2024
Τις δικές τους ευχές έδωσαν, σήμερα, μετά την λειτουργία των Θεοφανείων και την τελετή καθαγιασμού των υδάτων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις δικές τους ευχές έδωσαν, σήμερα, μετά την λειτουργία των Θεοφανείων και την τελετή καθαγιασμού των υδάτων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Καλή φώτιση» σε όλους ευχήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από το Ρέθυμνο.

«“Φώτα, ολόφωτα” σήμερα και ο εορτασμός της βάφτισης του Χριστού εκφράζει διαχρονικά την ανάγκη της πνευματικής αναγέννησης του ανθρώπου, την έξοδο στο φως της αλήθειας και της αλληλεγγύης. Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι, τέτοια γιορτινή μέρα, κοντά στους νησιώτες μας, σε μια ιστορική πόλη της Κρήτης, το Ρέθυμνο, κοιτίδα και σταυροδρόμι των σπουδαιότερων πολιτισμών της Μεσογείου. Από το ενετικό λιμάνι του εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και καλή φώτιση!», δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου μετά την τελετή Αγιασμού των Υδάτων.

Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που παρέστη στον Αγιασμό των Υδάτων στα Χανιά, όπου αργότερα το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, έστειλε  «ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και προόδου» τονίζοντας πως «καθώς βρισκόμαστε στην αυγή του 2024 έχουμε το δικαίωμα να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερη αυτοπεποίθηση».

«Οι δυσκολίες προφανώς δε λείπουν από τις μεγάλες γεωπολιτικές κρίσεις στη γειτονιά μας μέχρι την εισαγόμενη ακρίβεια θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπισή τους», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη καθημερινότητα για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Με μια οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα δημιουργώντας καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, με μία ποιοτική δημόσια παιδεία, μία καλή υγεία για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, με περισσότερη ασφάλεια σε όλες τις γειτονιές της πατρίδας μας. Επίσης, θα βρισκόμαστε πάντα σε επιφυλακή και για τα εποχιακά προβλήματα, τις εποχιακές κρίσεις όπως η έξαρση της γρίπης και του κορονοϊού. Για αυτό προστατευόμαστε και εμβολιαζόμαστε. Κυρίως προστατεύουμε τους πιο αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας. Θέλω και πάλι σήμερα εδώ από τα ηλιόλουστα Χανιά να ευχηθώ σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα απανταχού της γης καλή φώτιση, καλή χρονιά, με υγεία, χαρά σε εσάς και τους αγαπημένους σας», ανέφερε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Στο Φανάρι βρέθηκαν για τα Θεοφάνεια οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και παρακολούθησαν την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον ΙΝ του Αγίου Γεωργίου και την τελετή καθαγιασμού των υδάτων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Είναι μεγάλη μου τιμή και είμαι ευγνώμων στον Οικουμενικό Πατριάρχη που με προσκάλεσε, να είμαι εδώ στα Φώτα, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Είναι μία γιορτινή μέρα, μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία, όπου πρέπει να κάνουμε πράξη αυτό που είπε και ο Παναγιότατος στο κήρυγμα του. Αυτό το πνευματικό υπόβαθρο της πίστης μας να γίνει πράξη στην ειρήνη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε ειρήνη στη γειτονιά μας, αλλά και κοινωνική ειρήνη μέσα στην Ελλάδα. Εύχομαι από καρδιάς να φωτίσει το άγιο πνεύμα όλους τους Έλληνες, να μπορέσουμε να γίνουμε ο καλύτερος μας εαυτός, να έχουμε αλληλεγγύη μεταξύ μας, υγεία στο νέο έτος και ειλικρινά καλή χρονιά, χαμόγελο και όλοι μαζί για τον ελληνισμό, όπου και αν είμαστε», δήλωσε μετά τις δύο τελετές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ευχήθηκε «στην αρχή της νέας χρονιάς να υπάρχει ευημερία οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη για όλους τους πολίτες και ειδικά τους πιο αδύναμους». «Εύχομαι σταθερότητα και ειρήνη στην ανθρωπότητα», πρόσθεσε.

Τέλος, σε δήλωσή του, με αφορμή τη σημερινή ημέρα των Φώτων,  γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε: «Χρόνια πολλά σε όλους και όλες. Προχωράμε μπροστά με το λαό μας ενωμένο, σε ακόμα πιο δυνατή συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να διαλυθούν τα πυκνά σκοτάδια και να φωτιστούν οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα