ΑΘΗΝΑ
06:08
|
06.05.2024
Ο αριθμός των νεκρών, από ισραηλινά πυρά, δημοσιογράφων στη Λωρίδα της Γάζας ξεπερνά πλέον τους 70.
Ο δημοσιογράφος Mohammad Abu Hattab, ο οποίος σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό μισή ώρα μετά την τελευταία του ζωντανή μετάδοση, στις 3 Νοεμβρίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μαρτύριο των ανθρώπων που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχει τελειωμό, με τις ζωές Παλαιστινίων που χάνονται καθημερινώς να είναι εκατοντάδες. Τις τελευταίες ώρες, κατά την διάρκεια ξεχωριστών ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, έχασαν τις ζωές τους και τα μέλη των οικογενειών δύο Παλαιστινίων δημοσιογράφων στη Γάζα.

Ο Αχμέντ αλ Μπάττα, δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Al Araby με έδρα το Κατάρ, έχασε πολλά μέλη της οικογένειάς του σε μία από τις επιθέσεις, ανάμεσά τους και η μητέρα του. Το κανάλι επιβεβαίωσε τον θάνατο των συγγενών του Μπάττα , δημοσιεύοντας ένα βίντεο από τη στιγμή που ο δημοσιογράφος μαθαίνει τα νέα μέσω τηλεφώνου, με τους συναδέλφους του να προσπαθούν να τον παρηγορήσουν.

Και ο Σαμίρ Ραντί, ρεπόρτερ παλαιστινιακού τηλεοπτικού καναλιού, έχασε επίσης τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Το βίντεο τον δείχνει να κρατά το τυλιγμένο σώμα του παιδιού του.

Μόλις εχθές, έχασαν την ζωή τους δύο δημοσιογράφοι του Al Jazeera στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών Παλαιστίνιων δημοσιογράφων στους 72, με το κανάλι να κατηγορεί το Ισραήλ για στοχοποίηση δημοσιογράφων.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα