ΑΘΗΝΑ
04:56
|
12.05.2024
Οι καθηγητές του ιδιωτικού σχολείου πρότειναν την αποβολή του μαθητή, ενημερώνοντας με μέιλ τους γονείς που παραμένουν άφαντοι.
Θύμα μπούλινγκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος στον βίαιο μαθητή που μαζί με άλλους δύο νεαρούς επιτέθηκε άσχημα την περασμένη βδομάδα σε 14χρονο συμμαθητή του στην Αγία Παρασκευή πρότεινε απόψε ο Σύλλογος Διδασκόντων του ιδιωτικού σχολείου στο οποίο φοιτούν οι δύο έφηβοι.

Σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρεται πως κατά τη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων πάρθηκε αυτή η απόφαση. Οι καθηγητές του ιδιωτικού σχολείου (που δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως) φαίνεται πως έστειλαν ήδη σχετικό μήνυμα στους γονείς του προβληματικού μαθητή ξεκαθαρίζοντας πως προτείνεται η μετεγγραφή του σε άλλο σχολείο επειδή μαθητές που δεν σέβονται την αξιοπρέπεια των άλλων δεν μπορεί να είναι μέλη της συγκεκριμένης σχολικής κοινότητας.

Πάντως η απόφαση αλλαγής εκπαιδευτικού περιβάλλοντος του παιδιού δεν είναι ούτε γρήγορη, ούτε απλή διαδικασία, καθώς θα πρέπει να επικυρωθεί από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της περιοχής και από το Υπουργείου Παιδείας.

Υπό αυτή την έννοια, η υλοποίηση της απόφασης για απομάκρυνση μαθητή μπορεί, πλην εξαιρέσεων,να χρειαστεί μήνες μέχρι να επιτευχθεί.

Όσο για το θύμα της βάρβαρης επίθεσης; Σήμερα ο 13χρονος επέστρεψε στο σχολείο του συνοδευόμενος από τον πατέρα του και τον δικηγόρο του, κατόπιν συμβουλής της ψυχολόγου που παρακολουθεί τον ανήλικο.

Από την άλλη, ο βίαιος συμμαθητής του και οι άλλοι δύο νεαροί που συμμετείχαν στην επίθεση του 14χρονου παραμένουν άφαντοι μαζί με τις οικογένειές τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπηρεσία του ΟΗΕ αναφέρει ότι 150.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα

Ελεύθερος ο πρώην παραστρατιωτικός ηγέτης της Κολομβίας Σαλβατόρε Μανκούσο

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

Μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση αλληλεγγύης ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα