ΑΘΗΝΑ
22:41
|
27.04.2024
Πολλοί προσεύχονται για ειρήνη στη Μέση Ανατολή, όπου εργάζονται δεκάδες χιλιάδες Φιλιππινέζοι.
Δρακόντια μέτρα ασφαλείας μετά τη βομβιστική επίθεση στις 3 Δεκεμβρίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα τεράστιο πλήθος καθολικών πιστών παρέλασε, σήμερα Τρίτη, στην ετήσια πομπή στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, ακολουθώντας ένα αιωνόβιο άγαλμα ενός μαύρου Ιησού, με πολλούς πιστούς να δηλώνουν ότι προσεύχονται για ειρήνη στη Μέση Ανατολή, όπου εργάζονται δεκάδες χιλιάδες Φιλιππινέζοι, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για εξάπλωση του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, που διανύει τον τέταρτο μήνα.

Η πομπή, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς για τους Καθολικούς στην Ασία, ανεστάλη για τρία χρόνια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά φέτος εκτιμάται πως έφτασε στα 2 εκατομμύρια συμμετέχοντες.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, κατά τη διάρκεια της πομπής στην περιοχή Quiapo της Μανίλα, μετά τη βομβιστική επίθεση στις 3 Δεκεμβρίου που άφησε πίσω της τέσσερις νεκρούς και τραυμάτισε δεκάδες καθολικούς πιστούς κατά τη διάρκεια λειτουργίας σε πανεπιστήμιο στις νότιες Φιλιππίνες.

Το άγαλμα σε φυσικό μέγεθος γνωστό ως ο «Μαύρος Ναζωραίος» που αναπαριστά τον Ιησού να κουβαλά τον σταυρό έφεραν στη χώρα τον 16ο αιώνα Ισπανοί ιεραπόστολοι από το Μεξικό με μία γαλέρα, και εκτιμάται πως πήρε το μαύρο χρώμα του από πυρκαγιά.

Πολλοί πιστοί πιστεύουν ότι η αντοχή του αγάλματος, στις πυρκαγιές και τους σεισμούς ανά τους αιώνες, όπως και από τους έντονους βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αποτελεί απόδειξη των θαυματουργών δυνάμεών του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα