ΑΘΗΝΑ
21:03
|
27.04.2024
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα εγκαλεί την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και για την προστασία των θυμάτων, έστω και «καθυστερημένα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την νομική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία ζητά η Νέα Αριστερά,  με αφορμή την άγρια δολοφονία της 41χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εγκαλεί την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και για την προστασία των θυμάτων, έστω και «καθυστερημένα».

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς για τη νέα γυναικοκτονία:

«Κάθε μέρα λιγότερες. Φτάνει πια. Άμεσα μέτρα και κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία, τώρα

Ούτε δέκα ημέρες δεν μετράει το 2024, ήδη όμως μετράμε ακόμα μια δολοφονημένη. Η 41χρονη Γεωργία, μητέρα ενος παιδιού, έγκυος στον τρίτο μήνα, δολοφονήθηκε άγρια από τον σύντροφο της στην Χαλκιδική. Την ίδια ώρα άλλη μια γυναίκα στο Ζεφύρι παλεύει για την ζωή της διασωληνωμένη στην εντατική αφού ο σύζυγος της την περιέλουσε με εύφλεκτο υλικό και την πυρπόλησε μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Κάθε μέρα λιγότερες. Και όπως αποδεικνύεται ξανά, οι γυναικοκτόνοι έχουν τα κλειδιά του σπιτιού. Φτάνει πια. Μπροστά στο διαρκές έγκλημα των γυναικοκτονιών δεν μπορεί η Πολιτεία απλώς να παρακολουθεί. Άμεσα μέτρα, τώρα.

Τι άλλο περιμένει η κυβέρνηση για να προχωρήσει στα ελάχιστα που θα έπρεπε να έχουν γίνει πράξη, χθες; Δομές ουσιαστικής υποδοχής και άμεσης απόκρισης σε καταγγελίες για ενδοοικογενειακη βία, ενίσχυση των τμημάτων ενδοοικογενειακης βιας της ΕΛΑΣ με εξειδικευμένο προσωπικό.

Και φυσικά η αυτονόητη κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονια στον ποινικό κώδικα ώστε να γίνει ορατό το αδίκημα, οι ρίζες του και η ξεχωριστή ποινική του απαξία».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα