ΑΘΗΝΑ
12:53
|
27.04.2024
Το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο «St. Nikolas», το οποίο φέρει σημαία των Νήσων Μάρσαλ, είχε ναυλωθεί από εταιρεία στην Τουρκία για την μεταφορά πετρελαίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ιράν ανακοίνωσε την κατάσχεση δεξαμενόπλοιου ελληνικών συμφερόντων στον Κόλπο του Ομάν, στην Αραβική Θάλασσα από το πολεμικό ναυτικό της χώρας. Για το πλοίο είχε αναφερθεί νωρίτερα η κατάληψή του από ένοπλους άνδρες με στρατιωτικές στολές.

Το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA δημοσίευσε είδηση στην οποία επιβεβαιώνει την κατάληψη πλοίου από το ναυτικό του Ιράν, χωρίς να ονοματίσει το πλοίο, δηλώνοντας όμως ότι η κατάσχεση έγινε μετά από δικαστική απόφαση.

Το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο «St. Nikolas», το οποίο φέρει σημαία των Νήσων Μάρσαλ και είχε ναυλωθεί από εταιρεία στην Τουρκία για την μεταφορά πετρελαίου, είχε ξεκινήσει από τη Βασόρα του Ιράκ και μέσω του Στενού του Ορμούζ βγήκε στον κόλπο του Ομάν.

Σύμφωνα με μια βρετανική εταιρία υπηρεσιών Ναυτικής Ασφάλειας, την Ambrey, το περιστατικό έλαβε χώρα 7:30 το πρωί, τοπική ώρα, όταν «τέσσερις ή πέντε» άνδρες επιβιβάστηκαν στο δεξαμενόπλοιο, περίπου 50 ναυτικά μίλια ανατολικά του Σοχάρ στο Ομάν, και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Μπαντάρ-ε-Τζασκ στο Ιράν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλοίο, με πλήρωμα 19 ατόμων, βρίσκεται και ένας Έλληνας δόκιμος πλοίαρχος, με το υπουργείο Ναυτιλίας να παρακολουθεί στενά το θέμα.

Το πλοίο, το οποίο παλαιότερα έφερε το όνομα «Suez Rajan», είχε λάβει πρόστιμο στο παρελθόν από τις ΗΠΑ, λόγω μεταφοράς απαγορευμένου ιρανικού πετρελαίου. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, είχε κατασχέσει τα σχεδόν ένα εκατομμύριο βαρέλια ιρανικού αργού πετρελαίου που μετέφερε το δεξαμενόπλοιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα