ΑΘΗΝΑ
08:40
|
02.05.2024
Οι περιπέτειες της υγείας του Λόιντ Όστιν που είναι κάτω από τον Πρόεδρο Μπάιντεν στην ιεραρχία διοίκησης του στρατού, προκαλούν την έναρξη έρευνας.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γενικός επιθεωρητής του Πενταγώνου, Ρόμπερτ Στορχ, (Robert Storch), ανέλαβε τη διενέργεια έρευνας για τις συνθήκες νοσηλείας του 70χρονου υπουργού Άμυνας, Λόιντ Όστιν, που παρουσίασε μετεγχειρητικές επιπλοκές έπειτα από εγχείρηση για καρκίνο του προστάτη στις 22 Δεκεμβρίου.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας The New York Times  αναφέρεται πως η έρευνα θα διεξαχθεί μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις πως ο Λόιντ Όστιν δεν είχε ενημερώσει σχετικά, ως όφειλε, ούτε τον προσωπάρχη του Πενταγώνου ούτε του Λευκού Οίκου για τις ημέρες απουσίας του.

Ο γενικός επιθεωρητής του Πενταγώνου ανακοίνωσε σε υπόμνημα που υπέβαλε στον υπουργό Άμυνας Λ. Όστιν και την υφυπουργό Καθλίν Χικς πως θα ξεκινήσει ως τέλος του μήνα την εξέταση «των ρόλων, των διαδικασιών, των ευθυνών και των πράξεων» που αφορούν την νοσηλεία. Ανέφερε επίσης πως θα εξετάσει εάν οι πολιτικές και οι διαδικασίες του υπουργείου είναι επαρκείς για να εξασφαλίσουν εγκαίρως τις κατάλληλες ειδοποιήσεις και την αποτελεσματική μεταβίβαση εξουσιών για λόγους υγείας.

Γενικός Επιθεωρητής του Πενταγώνου, Ρόμπερτ Στορχ

Όπως έγινε γνωστό πριν λίγες μέρες ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν μεταφέρθηκε με δυνατό πόνο στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Βηθεσδά του Μέριλαντ την 1η Ιανουαρίου και εισήχθη για νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από επιπλοκές σε επέμβαση που υποβλήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου. Ανώτερα στελέχη του Πενταγώνου δεν ενημερώθηκαν για την υπόθεση ως τις 2 Ιανουαρίου και ο Λευκός Οίκος έμεινε για την ίδια υπόθεση «στο σκοτάδι» ως τις 4 τρέχοντος μηνός.

Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι ως και την περασμένη Τρίτη, κανένας στο Πεντάγωνο ή στον Λευκό Οίκο δεν ήξερε πως ο Λόιντ Όστιν είχε διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Παρά τις προφανείς δυσκολίες που προκάλεσε η υπόθεση στον Λευκό Οίκο, εκπρόσωπος του Προέδρου Τζο Μπάιντεν απέκρουσε τις πιέσεις και τις ερωτήσεις για αποπομπή του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν τονίζοντας πως δεν συντρέχει λόγος.

Ο Λόιντ Οστιν βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην ιεραρχία της διοίκησης του αμερικανικού στρατού και τα καθήκοντά του απαιτούν να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος για οποιοδήποτε είδος κρίσης εθνικής ασφάλειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα