ΑΘΗΝΑ
15:01
|
04.05.2024
Εντείνουν την κινητικότητα οι ΗΠΑ έναντι του Κιέβου στο παρασκήνιο με στόχο ένα σχέδιο για τον πόλεμο με τη Ρωσία λέει το Bloomberg.
Ουκρανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ αναμένεται να ζητήσουν ένα «πιο συγκεκριμένο σχέδιο για τον πόλεμο με τη Ρωσία» από τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι όταν θα συναντηθεί μαζί του τις επόμενες μέρες στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός της Ελβετίας που ξεκινά την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024, ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές που επικαλείται το δίκτυο Bloomberg, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί επεξεργάζονται ένα «σχέδιο» για το 2024, ενώ η Ουάσιγκτον θέλει να προσδιορίσει πώς θα διοργανώσει καλύτερα τη δική της υποστήριξη.

Παράλληλα η κυβέρνηση Μπάιντεν εκφράζει ανησυχία για τα όσα μεταδίδονται περί πιθανών διαφωνιών μεταξύ του Προέδρου Ζελένσκι και του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Βαλέρι Ζαλούζνι.

Το τελευταίο πακέτο  στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία, ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, δόθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, από το κογκρέσο, το οποίο ωστόσο αντιτίθεται στην έγκριση και άλλων 61 δις. δολαρίων για το Κίεβο.

Σύμφωνα, πάντως, με τις πληροφορίες του ίδιου αμερικανικού δικτύου, τον Δεκέμβριο έγινε μία μυστική συνάντηση μεταξύ Ουκρανίας, αξιωματούχων της Ομάδας των Επτά και μίας μικρής Διεθνούς Ομάδας χωρών του Νότου με σκοπό να επιστρατεύσουν υποστήριξη για τις συνθήκες κατά της οποίες το Κίεβο θα μπορούσε να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία.

Προηγούμενη ανάλογη συνάντηση φέρεται πως είχε γίνει στη Σαουδική Αραβία μεταξύ των επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και άλλων χωρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

Επίθεση σε αμερικανική βάση στην ανατολική Συρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα