ΑΘΗΝΑ
01:17
|
02.05.2024
Σύμφωνα με την καταγγελία των δύο συμμαθητριών τους, τις φωτογραφίες είχαν δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό να τις εξευτελίσουν για λόγους εκδίκησης.
Σχολικός εκφοβισμός
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποινική δίωξη για διακίνηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκων ασκήθηκε σε δύο μαθητές Γυμνασίου στο Ηράκλειο Κρήτης, ενός κοριτσιού και ενός αγοριού 14 ετών, οι οποίοι φέρεται να διακίνησαν φωτογραφίες δύο συμμαθητριών τους, τις οποίες είχαν πρώτα ψηφιακά παραποιήσει έτσι ώστε να παραπέμπουν σε πορνογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με την καταγγελία των δύο συμμαθητριών τους, τις ψεύτικες αυτές φωτογραφίες τις είχαν δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό να τις εξευτελίσουν για λόγους εκδίκησης.

Κατά την απολογία τους οι μαθητές φέρεται να επιχείρησαν ο ένας να επιρρίψει ευθύνες στον άλλο. Ειδικότερα, το αγόρι ισχυρίστηκε ότι το κορίτσι του ζήτησε να παραποιήσει τις φωτογραφίες και ότι του έκανε bullying τα τελευταία δυο χρόνια, ενώ το κορίτσι, από την πλευρά του, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι μόνο του το αγόρι παραποίησε τις φωτογραφίες και τις έστειλε στην ίδια.

Στους 14χρονους μαθητές επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της παρακολούθησης ειδικού συμβουλευτικού προγράμματος, με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Αρχικά, μαζί με τα παιδιά, τα οποία πέρασαν όλη τη νύχτα στο κρατητήριο, συνελήφθησαν και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα