ΑΘΗΝΑ
21:55
|
01.05.2024
Κάλεσμα εξέδωσε το ΜέΡΑ25 το Σάββατο, 13 Ιανουαρίου, σε Αθήνα και Χανιά.
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στο Σύνταγμα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μήνυμα ανάρτησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαιρετώντας την έναρξη της δίκης του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ύστερα από προσφυγή της Νότιας Αφρικής για το έγκλημα της γενοκτονίας κατά του παλαιστινιακού λαού.

Παράλληλα καλεί τον κόσμο να συμπαρασταθεί στον λαό της Παλαιστίνης, συμμετέχοντας σε αγωνιστικές δράσεις.

Την Πέμπτη, άρχισε η δίκη του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο που προκάλεσε η κυβέρνηση της Ν. Αφρικής. Μπράβο της!

Επιτέλους μια κυβέρνηση λαού που ξέρει τι σημαίνει Απαρτχάιντ ξεμπροστιάζει Σόλτς, Μακρόν, Φον ντερ Λάιεν, Μπάιντεν, Μητσοτάκη – αλλά και τις εξευτελισμένες ευρωομάδες Σοσιαλδημοκρατών και Αριστεράς στις Βρυξέλλες που ποιούν την νήσσαν.

Δείτε την αγόρευση, εκ μέρους της Ν Αφρικής, της σπουδαίας Ιρλανδής δικηγόρου που κοιτάζοντας στα μάτια τους δικαστές απήγγειλε το κατηγορητήριο για γενοκτονία που δεν σηκώνει καμία αμφισβήτηση:

Ο ίδιος ο Νετανιάχου σε ομιλία του προς τους Ισραηλινούς στρατιώτες επικαλέστηκε την Παλαιά Διαθήκη, συγκεκριμένα την ιστορία που θέλει τον Θεό να διατάζει τον Σαούλ να σκοτώσει ακόμα και το τελευταίο παιδί των Άμαλεκ.

Ο υπουργός Άμυνας, Yoav Gallant, μίλησε για «ανθρώπινα ζώα».

Ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ, είπε ότι ολόκληρο το έθνος των Παλαιστίνιων είναι ένοχο.

Πλάνα της Ισραηλινής τηλεόρασης δείχνουν στρατιώτες να ουρλιάζουν «δεν υπάρχουν αθώοι άμαχοι».

Βουλευτές της συμπολίτευσης, δήμαρχοι και συμβουλάτορες της κυβέρνησης απαιτούν να μην φτάσει μια γουλιά νερό, ένα κομμάτι ψωμί, ένας επίδεσμος στα εκατομμύρια που διψούν, πεινούν, αιμορραγούν.

Η Βόρεια Γάζα έχει γίνει όσο ακατοίκητη ήταν η Χιροσίμα μετά την ατομική βόμβα.

Η γενοκτονία συνεχίζεται.

Εμείς;

Πέραν των διαδηλώσεων, έχουμε υποχρέωση να εργαστούμε έως ότου σταματήσει την γενοκτονία και αναγνωρίσει πως οι Παλαιστίνιοι έχουν ανθρώπινα δικαιώματα
• για κυρώσεις στο Ισραήλ
• για σκίσιμο κάθε αμυντικής ή οικονομικής συμφωνίας με το Ισραήλ
• για την αποπομπή του Ισραήλ από τον ΟΗΕ, από την Eurovision, από κάθε αθλητική εκδήλωση.

Γιατί αν δεν αγωνιστούμε για αυτό, θα είμαστε συνυπεύθυνοι.
Γιατί αν δεν συμπαρασταθούμε σήμερα στους Παλαιστίνιους, ποιος θα συμπαρασταθεί αύριο σε εμάς, στα παιδιάς μας;

Κάλεσμα του ΜέΡΑ25 σε συγκεντρώσεις

Κάλεσμα εξέδωσε το ΜέΡΑ25 στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Παλαιστίνη, το Σάββατο, 13 Ιανουαρίου, σε Αθήνα και Χανιά. Συγκεκριμένα, καλεί τον κόσμο να παρευρεθεί στην συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 2 το μεσημέρι, στο Πάρκο Ελευθερίας και στα Χανιά, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος:

«Η σφαγή στη Γάζα συμπληρώνει πια 100 ημέρες και ο απολογισμός των 30.000 νεκρών και αγνοούμενων, κυρίως παιδιών και αμάχων, των περισσότερων από 55.000 τραυματιών και της ολικής γενοκτονίας εις βάρος του παλαιστινιακού λαού, αποτελεί κηλίδα στις συνειδήσεις των πολιτών όλου του πλανήτη και συνιστά έγκλημα πολέμου όχι μόνο για τους άμεσους θύτες αλλά και για τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν.

Το Σάββατο 13 Γενάρη ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια ανθρώπων που ζητούν το αυτονόητο. Την καταδίκη του κράτους-τρομοκράτη, τον τερματισμό του Ισραηλινού Απαρτχάιντ εις βάρος των Παλαιστινίων. Ενώνουμε τον βηματισμό μας στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης με τους διαδηλωτές σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Δανία, Νότια Αφρική, Νιγηρία, Γκάνα, Ιαπωνία, Ινδονησία, Νότια Κορέα, Αυστραλία, Βραζιλία, Ιορδανία, Τουρκία και δεκάδες πόλεις σε όλο τον πλανήτη.
Απαιτούμε τη μόνιμη κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό των ισραηλινών επιθέσεων στα παλαιστινιακά εδάφη. Στηρίζουμε, μαζί με πάνω από 1.000 οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, την προσφυγή της Νοτίου Αφρικής εναντίον του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να στηρίζει προκλητικά το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, να σεβαστεί τις μακρόχρονες σχέσεις του ελληνικού και του παλαιστιανικού λαού και κυρίως να απόσχει από κάθε εμπλοκή της χώρας στην γενοκτονία είτε άμεσα με αποστολή πολεμικών πλοίων είτε έμμεσα με την παροχή διευκολύνσεων στην αμερικανο-ισραηλινή πολεμική μηχανή από τις στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα.

Καλούμε στις συγκεντρώσεις:

Αθήνα: Σάββατο 2μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής)
Χανιά: Σάββατο 12μ.μ. στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα